Trump’a azil  soruşturması

ABD Başkan Donald Trump’a yönelik başlatılan azil soruşturmasında   kritik sürece girildi.  

Trump’a azil  soruşturması

Trump’a yönelik eylül ayında başlayan ve bugüne kadar kapalı kapılar ardında yürütülen azil soruşturmasında kamuya açık oturumlar  dün başladı. Oturumların ilk gününde, 2006-2009 yıllarındaki ABD’nin Kiev Büyükelçisi William Taylor ve Dışişleri yetkilisi George Kent ifade verdi. 

Taylor ve Kent’in kapalı kapılar ardında verdikleri ifadelerin tutanakları kamuoyuna açıklanmıştı. Bu isimler ifadelerini dün bir kez daha canlı yayında tekrarladı. 

Kamuya açık oturumlarda cuma günü ise mayıs ayına kadar ABD’nin Kiev Büyükelçiliği görevini yürüten Marie Yovanovitch açık oturumda konu hakkında konuşacak. 

Trump, 2020 başkanlık seçimlerindeki muhtemel rakibi Demokratların başkan adayı Joe Biden ve oğlu hakkında soruşturma yapılması için Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’ye baskı yaparak görevini kötüye kullanmakla itham ediliyor. İddialara göre Trump, 400 milyon dolar değerindeki askeri yardımı Ukrayna liderine baskı aracı olarak kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X