Trump’a sert yanıt

ABD Yüksek Mahkemesi ile Başkan Trump arasında göçmen kriziyle başlayan gerginlik devam ediyor. Trump’ın geçtiğimiz günlerde bir yargıç için sarf ettiği ‘Obama yargıcı’ ifadesine Yüksek Mahkeme Başkanı John Roberts’tan sert yanıt geldi.

Trump’a sert yanıt

ABD Yüksek Mahkemesi Başkanı John Roberts alışılmışın dışında bir adım atarak Başkan Donald Trump’ı eleştirdi. 
Roberts Trump’ın bir süre önce görevli bir yargıca yaptığı sözlü saldırıyı geri çevirdi. Donald Trump Yüksek Mahkeme Başkanı’nın eleştirdiği mesajını Twitter hesabından yeniden paylaştı. 

San Francisco Federal Yargıcı John Tigar hafta başında Trump’ın iltica hakkını sınırlandırma kararını ihtiyati tedbirle durdurmuş, bunun üzerine Trump yargıcı siyasi önyargılar taşımakla suçlayıp Tigar’ı ‘Obama yargıcı’ olarak tanımlamıştı.

Tigar bir önceki Başkan Barack Obama tarafından atanmıştı. Ancak Hakim Roberts Amerikan haber ajansı AP’ye iletilen yazılı mesajında ‘Bizde Obama yargıcı ya da Trump yargıcı, Bush yargıcı veya Clinton yargıcı yoktur. Bağımsız yargımızın olmasına herkes şükretmelidir’ dedi.

‘ARTIK YETER DEDİ’

9 üyeli ABD Yüksek Mahkemesi’nin ABD Başkanı’nın sözlerine kamuoyu önünde doğrudan cevap vermesi sık rastlanan bir durum değil.

Reuters haber ajansına konuyu değerlendiren George Mason Üniversitesi’nden hukuk profesörü Ilya Somin, “Roberts, Trump’a sorumlu bir siyasi söylemin sınırlarını aştığının sinyalini vermek istedi. Mahkeme Başkanı uzun zamandır cevap vermiyordu ama sanıyorum ki bir noktada ‘artık yeter’ dedi ve bir şeyler söyleme ihtiyacı hissetti” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X