‘Trump’ın açıklaması bizim için yok hükmündedir’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına ilişkin kararına dair, “Trump’ın açıklaması bizim için zaten bir yok hükmündedir. Bunun bir kıymetiharbiyesi yoktur.” dedi.

‘Trump’ın açıklaması bizim için yok hükmündedir’

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Sivas 6. Olağan Kongresi’nde konuştu.

“Bizim için zalimin de mazlumun da kim olduğunun önemi yoktur”

Erdoğan, “Sözde ileri demokrasinin beşiği ülkelerde, ne yazık ki en temel hak ve özgürlükler fütursuzca katlediliyor. Bizden, bu tabloya sessiz kalmamızı istiyorlar, köşemize çekilmemizi, adaletsizliğe boyun eğmemizi, çocukların kanları üzerine inşa ettikleri zulüm düzenine rıza göstermemizi bekliyorlar, bizden değerlerimizi ayaklar altına alarak teslimiyet yolunu seçmemizi talep ediyorlar. Kardeşlerim, Müslüman, hele de bu Müslüman Türk ise cesur insandır, bu böyle biline.” ifadelerini kullandı.

“Zalim öz kardeşimiz de olsa, karşısına dikilmekten çekinmeyiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz, ‘Kim var’ diye seslenilince sağına ve soluna bakmadan, fert fert ‘Ben varım’ diye haykırmayı, hayatının merkezine yerleştirmiş insanlarız. Bizim için zalimin de mazlumun da kim olduğunun önemi yoktur. Tavrımızı muhataplarımızın kimliğine, diline, dinine, gücüne göre değil, haklı mı haksız mı olduğuna bakarak belirleriz. Zalim öz kardeşimiz de olsa, karşısına dikilmekten çekinmeyiz.” dedi.

“Trump’ın açıklaması bizim için zaten bir yok hükmündedir”

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına ilişkin kararı ile ilgili olarak Erdoğan, “Trump’ın açıklaması bizim için zaten bir yok hükmündedir. Bunun bir kıymetiharbiyesi yoktur. Orayı başkent olarak ilan etmenizin, büyükelçilik binanızı oraya taşımanızın bizim nezdimizde bir kıymetiharbiyesi yoktur. Yok hükmündedir.” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X