Trump’ın çözümü ‘öğretmene silah’

ABD Başkanı Donald Trump, Florida eyaleti Parkland bölgesinde bir lisede 17 kişinin öldürüldüğü silahlı saldırı üzerine öğretmenlerin silahlandırılmasını teklif etti.

Trump’ın çözümü ‘öğretmene silah’

Florida’daki lise saldırısından kurtulan öğrenciler ve aileleri ile Beyaz Saray’da bir araya gelen Trump, ‘Eğer silah kullanmayı bilen bir öğretmeniniz olsaydı saldırıyı çok daha hızlı durdurabilirdi’ dedi.

Trump, okullardaki eğitim görevlilerinin yüzde 20’sine silah taşıma yetkisi verilmesi konusunu değerlendireceklerini bildirdi.

Bu arada görüşme başlamadan önce salonda çekilen fotoğraflarda ABD Başkanı’nın elinde 5 madde içeren bir kağıt görünüyor. Kağıttaki maddeler arasında “Yaşadığınız olayla ilgili ne anlatmak istersiniz?”, “Daha güvende hissetmeniz için ne yapabiliriz?” ve “Sizi anlıyorum” gibi ifadeler yer alıyor.Trump’ın notlarının haber olmasının ardından katliamdan dolayı zaten üzgün olan ABD’liler “ABD Başkanı bunları bile yazmadan söylemeyi akıl edemiyor” yorumlarında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X