Trump’tan büyük sürpriz! Tillerson’u görevden aldı

ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ı görevden alıp yerine CIA Başkanı Mike Pompeo’yu getirdi.

Trump’tan büyük sürpriz! Tillerson’u görevden aldı

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Dışişleri Başkanı Rex Tillerson’ı görevden alınacağını ve yerine CIA Başkanı Mike Pompeo’nun geleceğini Twitter’dan duyurdu. 

Trump, Pompeo’dan boşalan CIA başkanlığına da Gina Haspel’in geleceğini açıkladı.

Trump, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın görevden alınacağını şu tweet’le duyurdu:

“CIA Başkanı Mike Pompeo yeni dışişleri bakanımız olacak. Mükemmel işler yapacak. Rex Tillerson’a yaptıklarından dolayı teşekkür ediyorum. (CIA’in Başkan yardımcısı) Gina Haspel CIA’in ilk seçilen kadın başkanı olacak. Hepsine başarılar,”

son-dakika-tillerson-yerine-pompeo--11003469.jpg

TRUMP: POMPEO’YA GÜVENİM TAM

Tillerson kararı sonrası ilk açıklamasını yapan ABD Başkanı Donald Trump, “Tillerson’ı görevden alma kararımı tek başıma verdim. Tillerson ile birçok konuda fikirlerimiz uyuşmadı. Tillerson ile düşüncelerimiz aynı değildi, Pompeo’ya güvenim tam. İlk andan itibaren Pompeo ile çok iyi anlaştık. CIA’ın ilk kadın başkanının başarılı olacağına eminim” şeklinde konuştu.

Trump’ın açıklaması, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın Afrika ziyareti dönüşünden saatler sonra gelmesi dikkat çekti.

BEYAZ SARAY’DAN AÇIKLAMA 

Beyaz Saray’dan üst düzey bir yetkili de, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kuzey Kore ile görüşme ve yeni ticaret anlaşmaları pazarlıklarını yeni ekiple yapmak istediği ve bu nedenle değişiklikleri hemen yaptığını belirtti.

REX TILLERSON KİMDİR? 

Rex Tillerson Trump tarafından ABD Dışişleri Bakanı olmadan önce dünyanın en büyük enerji şirketlerinden Exxon Mobil’in başkanlığını yapıyordu. 

40 yıl enerji sektöründe çalışan Tillirson 2004 yılından ABD Dışişleri Bakanlığı görevine getirilene kadar ABD’nin en büyük enerji şirketi ExxonMobil CEO’su olarak çalıştı. ABD Dışişleri Bakanı olmadan önce Rex Tillerson’in siyasi bir kariyeri bulunmuyordu.

ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’la birçok konuda aynı fikirde olamadıklarını belirtti. 

POMPEO’YA YAKIN İSİMLERDEN GINA HASPEL KİMDİR?

ABD Başkanı Donald Trump koltuğa oturduğu 20 Ocak 2017 tarihinden sonra CIA Başkanlığı’na Mike Pompeo’yu getirmişti. Pompeo kendi ekibini kurarken başkan yardımcılığı görevini Gina Haspel’e vermişti.

Daha önce CIA’in gizli tesislerindeki işkencelerde adı anılan Haspel’in bu göreve getirilmesi ABD’de geniş yankı bulmuştu

Tayland’da bulunan CIA hapishanesini yöneten Haspel, CIA Başkanı Mike Pompeo’nun yardımcılığı görevine getirilmişti. 

Pompeo, Haspel’in atamasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Haspel’i “örnek bir istihbarat çalışanı” olarak tanımlamıştı.

Pompeo, “Haspel, kendisine verilen görevleri en iyi şekilde neticelendirecek örnek bir kişidir. İstihbari yeteneklerinden dolayı çok şanslıyız” ifadesini kullanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X