Trump’tan ‘silah lobisi’ itirafı

ABD son günlerde ‘İran’dan kaynaklanan tehditler’ nedeniyle bölgeye savaş gemileri ve uçakları konuşlandırırken, Amerikan Başkanı Donald Trump’tan itiraf gibi bir açıklama geldi.

Trump’tan ‘silah lobisi’ itirafı

Trump, kendisine yönelik ‘savaş istiyor’ suçlamasına cevap verdi. Trump, ‘Ben savaş istemiyorum. Bir grup var, ‘asker-endüstri kompleksi’ deniliyor. Onlar hiçbir yerden çıkmak istemiyorlar, sürekli savaş istiyorlar’ dedi.

Beyaz Saray yönetiminin, İran’la 2015’te imzalanan nükleer anlaşmadan geri çekmesinin ardından Washngton ile Tahran arasında başlayan gerilim sürerken, ABD Başkanı Donald Trump’tan ilginç bir itiraf geldi. Amerikan Fox News televizyonuna röportaj veren Trump, İran’ın uzun zamandır sorun olduğunu, selefi Barack Obama’nın İran ile imzaladığı nükleer anlaşmayı, ‘felaket’ olarak nitelendirdi. Bu anlaşmayı bitirerek İran’a yaptırımları geri getirdiğini anlatan Trump, İran’ı ekonomik olarak felakete götürdüğünü, ancak İran’la savaşa girmek istemediğini belirtti.

‘BUNLAR SÜREKLİ SAVAŞ İSTİYOR’

Sunucunun “İran ile bir çatışmanın peşinde olmadığınıza dair halka güvence verebilir misiniz?” sorusuna Trump, “19 yıldır devam eden bu savaşlarla ilgili konuşan benim. İnsanlar (ABD’nin savaştıkları) halen oradalar. Kendinizi kandırmayın, bu ülkede bir askeri-endüstriyel kompleks var, bunlar sürekli savaş istiyorlar” yanıtını verdi.

‘ÇEKİLİYORUZ DİYE ÇILDIRIYORLAR’

DEAŞ’ın ‘sözde hilafetini’ bitirdiğini ve ABD askerlerini Suriye’den geri getirmek istediğini anlatan Trump, şu ifadeleri kullandı: “(Suriye’den) Askerlerimizi geri getirmek istiyorum diyorum, insanlar çılgına dönüyor. Şu Washington’da öyle insanlar var ki hiçbir yerden çıkmak istemiyorlar. Tamam, geride birkaç yüz asker bırakacağım diyorum artık. Ama onlara kalmış olsaydı binlerce asker daha gönderirlerdi. Günün birinde insanlar bunu anlatacak. Bir grup var, ‘askerendüstri kompleksi’ deniliyor. Onlar hiçbir yerden çıkmak istemiyorlar, sürekli savaş istiyorlar. Hayır ben savaş istemiyorum. Ama İran gibi durumlar oluyor, onların nükleer silah elde etmelerine müsaade edemeyiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X