Tuana’nın ölümü ibret oldu! Ailelere çağrı

Bir yaşındaki bebeğin izinsiz çalıştırılan kreşte ölümünden ders çıkartan yetkililer ebeveynlere seslendi: Çocuklarınızı emin ellere teslim  edin.

Tuana’nın ölümü ibret oldu! Ailelere çağrı

İnegöl’de üç çocuklu Melike-İbrahim Memiş çiftinin minik yavruları Tuana’nın geçtiğimiz hafta kreşte yemek yedirildikten sonra uykusu gelince yatağa yatırıldığında bir daha gözlerini açamamıştı. Uyurken istifra eden Tuana, bakıcı tarafından hareketsiz bulununca hastaneye yetiştirilmek istenmiş ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamamıştı.

BAKICI KADIN CEZAEVİNDE

…Ve  yapılan araştırmada, Tuana’nın yaşamını yitirdiği kreşin ruhsatsız olduğu ortaya çıkınca talihsiz yavrunun bakımından sorumlu olan F.B., tutuklanmıştı. Elif Oyun Kültür ve Sanat Derneği adı altında kreş hizmeti veren binada olay günü 1-6 yaş arası 16 çocuğun bulunduğu belirtilmişti.

Gözler şimdi, izinsiz faaliyet gösteren kreşin tamamen kapatılıp kapatılmayacağına çevrildi. Kreşte yaşanan bebek ölümünün ardından başlatılan soruşturmanın sürdüğünü bildiren yetkililer, ‘Orası bir dernek. Hem adli yönden, hem de idari yönden soruşturmalar sürüyor. Veliler gayriresmi olan yerlere çocuklarını göndermesinler” dedi.

Aile ‘şikayetçiyiz’ demişti

Yemek yedikten sonra uyurken solunumu durması sonucu hayatını kaybeden Tuana Memiş’in babası İbrahim Memiş, ‘İhmal var. Bu işin peşini bırakmayız’ demişti.

Tuana Memiş’in minik bedeni, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu’na amcası Şener Memiş’in kollarında taşınmıştı.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X