Turizm koridorunun final noktası İznik

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, ‘İpek Yolu’ boyunca uzanacak turizm koridorunun bölgeye ve ilçeye önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Turizm koridorunun final noktası İznik

İznik Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı İpek Yolu Turizm Koridoru Koordinasyon Toplantısı’nda, daha önce oluşturulan turizm koridorunda önemli bir nokta oluşturacak İznik’in, koridorun final noktasına yer alması kararlaştırıldı.

İznik Belediyesi Gençlik ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, İpek-Bir Meclis Üyeleri Süleyman Candar ve Dündar Koyutürk, İpek-Bir Müdürü Sibel Bozdağcı, BEBKA Temsilcileri Mehmet Ünür, Erhan Öztürk, Elif Boz Ulutaş,Özge Yıldız, Ankara Kalkınma Ajansı temsilcisi Azize Karaarslan, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (Marka) Temsilcileri Cem Bayrak, Meva Ecem Çiftci katıldı.

BÖLGE KALKINMASINA DESTEK…

İpek Yolu Turizm Koridoru’nun geçiş güzergâhında bulunan Ayaş, Güdül, Beypazarı, Nallıhan, Mudurnu, Göynük, Taraklı, Geyve, Sapanca, Pamukova ilçelerinin ardından, koridorun final noktasında İznik yer alacak.

Koridor boyunca bulunan ilçelerin olduğu bölgelerde yer alan Kalkınma Ajansları’nın da destek vereceği turizm koridoru çalışmasında, turizmin geliştirilmesi öncelikli adım olacak.

İlçelerin turizm konusunda geliştirilmesi için koridor boyunca çeşitli turizm faaliyetleri düzenlenecek, ilçeler için tanıtım filmleri ve tanıtım materyalleri oluşturularak bu bölgenin kalkınmasına destek sağlanacak.

Toplantıya katılan AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, “Böyle bir turim koridorunda İznik’in olmaması, koridor açısından büyük bir eksiklik ve kayıp olurdu.

Çok doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Ülkemize ne kadar yabancı turist gelirse gelsin, bizim kendi iç turizmimiz de oldukça hareketli. Bu sebeple oluşturulacak koridorun bölge turizmine katkısının büyük olacağı kanaatindeyim” dedi.

TANITIM ÇALIŞMALARI…

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da, ilçenin özellikle turizm alanında da gelişmesi, çeşitli turizm faaliyetlerinin içinde yer alması için girişimlerinin devam ettiğini ifade etti. Sargın, “Bu kapsamda belediye olarak üyesi olduğumuz İpek Yolu Belediyeler Birliği ile yaptığımız ortak çalışmalar sonrasında oluşturulan Turizm Koridoru’nda, İznik ilçemizin önemli bir noktada yer alması gündeme geldi.

Bu kapsamda belediyemizde düzenlenen toplantıda ilçemizin turizm koridorunun finalinde yer alması, koridor ile ilgili yapılacak tanıtım çalışmalarında da yer alması için kararlarımızı aldık. İpek Yolu boyunca uzanacak turizm koridoru bölgemize ve ilçemize önemli katkılar sağlayacaktır” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X