Turizm sektöründe yüzler gülüyor

Her şeyin planladıkları gibi gittiğine dikkati çeken turimz sektör temsilcileri, tüm pazarlarda artışın devam ettiğini belirtti. Turizmciler, rekorların devam etmesini temenni ettiklerini kaydetti.

Turizm sektöründe yüzler gülüyor

Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden Antalya’da bu yıl yabancı turist sayısının 10 milyonu aşarak tüm zamanların rekorunun kırılması sektörde sevinçle karşılandı.

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün, Antalya ile Gazipaşa havalimanları verilerine göre, 1 Ocak-22 Ağustos 2019 tarihleri arasında kente gelen yabancı turist sayısında 2018’in aynı dönemine göre yüzde 17,6’lık artışla tüm zamanların rekoru kırıldı. Önceki yılın aynı döneminde 6 milyon 609 bin 636, 1 Ocak-22 Ağustos 2018’de ise 8 milyon 586 bin 11 turistin ziyaret ettiği kente, bu yılın aynı döneminde 10 milyon 5 bin 323 yabancı turist geldi. Yaklaşık 200 ülkeden turistin tatil için tercih ettiği Antalya’ya en fazla misafir Rusya, Almanya ve Ukrayna’dan geldi. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, gelen turist sayılarında rekorlar yaşanmasının güzel bir gelişme olduğunu söyledi. Bu ayın sonunda rakamların netleşeceğine işaret eden Atmaca, ‘’Hedefimiz bu yıl 16 milyon turiste ev sahipliği yapmaktı. Bu rakama ulaşmak için mücadelemiz devam ediyor. Böyle olursa hedefimize ulaşacağız” dedi.

REKORLAR DEVAM EDECEK

Geçen yıl Antalya’ya 14 milyona yakın turistin geldiğini hatırlatan Atmaca, 2019’un planlamasını yaparken kente gelen turist sayısını 16 milyona çıkarmayı öngördüklerini kaydetti. Atmaca, ‘’Her şey planladığımız gibi gidiyor. Dolu dolu bir ağustos geçiriyoruz, eylülün de böyle geçmesini ümit ediyoruz. Tüm pazarlardaki artış devam ediyor. Turizmdeki bu rekorlar devam edecektir. Gelirle ilgili de bu yıl için yüzde 10 artırmak hedefimiz vardı. Özellikle yabancı pazarlardaki gelirlerde şu anda yüzde 8-10 civarında artış sağlandı. İnşallah eylülde de böyle devam edecek” diye konuştu.

DAYANIŞMA İÇİNDE ÇALIŞILIYOR

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı da, gelen turist sayısının beklentilerine paralel ilerlediğinin altını çizdi. 1 Ocak-22 Ağustos 2019’da geçen yılın üzerinde yüzde 17’den fazla bir büyümeyi yakaladıklarını dile getiren Yağcı, bunun söz konusu dönem için önemli bir rekor olduğunu vurguladı. Sektörün dayanışma içinde çalıştığına dikkati çeken Yağcı, ‘’16 milyon turist hedefimiz vardı. Büyüme böyle devam ederse bu rakama ulaşacağız” dedi.

BAŞARIYI SÜRDÜRMEK İSTİYORUZ

Turizmdeki gelişmelerin sektörü sevindirdiğini ifade eden Yağcı, şöyle devam etti: ‘’Beklentilerimizle paralel büyüme trendiyle karşı karşıyayız. Rekorların devam etmesini temenni ediyoruz. Yavaş yavaş kış sezonuna doğru bir hazırlık dönemine gireceğiz. Yaz döneminde yakaladığımız büyüme trendini, özellikle düşük sezon saydığımız kış sezonunda da devam ettirmek istiyoruz. Yazın yakaladığımız başarıyı aynı şekilde sürdürmek istiyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X