Turizmci ağustosta rekor bekliyor

Bayram tatili sürecinin çok hareketli geçtiğini dile getiren turizm sektör temsilcileri, okullar açılana kadar bunun devam edeceğini vurguladı. Turizmciler, ağustos ayının rekorla kapanmasını beklediklerinin altını çizdi.

Turizmci ağustosta rekor bekliyor

Turizmcilerin yüzünü güldüren bayram geride kalırken, okul sezonuna kadar iç pazarda hareketliliğin devam etmesi bekleniyor. Ağustos ayının ise rekorla kapanması öngörülüyor.

Kurban Bayramı tatili geride kalırken, yurt genelinde 10 milyon kişinin seyahat ettiği ve 30 milyar lirayı aşan ekonomi oluştuğu tahmin ediliyor. Bu dönemde özellikle kıyı bölgelerdeki tesisler yüzde 100 doluluklarla hizmet verirken, toplam konaklama sayısının ise 500 bine yaklaştığı belirtiliyor. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, konuyla ilgili açıklamasında, iç pazar hareketliliğinin genel anlamda iyi geçtiğini ancak beklenen seviyede olmadığını söyledi. İç pazar ağırlıklı tesislerde yüzde yüze varan doluluk yaşanmadığına işaret eden Ayık, ‘’Şu anda dış pazar hareketi devam ediyor. Önümüzdeki aylarda da devam edecek. Bu bayram iç pazar için son uzun tatildi. Okullar açılana kadar kısmen de olsa sürer. Okul çağında çocuğu olmayan aileler beklenilir” dedi. Ayık, kasım ayındaki eğitim tatilinin de turizmde etkili olacağını ifade etti.

KIŞA ODAKLANMIŞ DURUMDAYIZ

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca ise, Ege ve Akdeniz’de çok bereketli bir bayram tatili geçirildiğini dile getirdi. Bayramda tatile gidemeyen ailelerin sonrasında tatile çıktığını ifade eden Atmaca, ‘’Şu an hala yerli turistimiz mevcut. İç pazar hareketliliği okullar açılana kadar yani eylülün 15’ine kadar devam edecektir. Okul çağında çocuğu olmayan aileler de sezon sonuna kadar tatile çıkabilir” diye konuştu. Dış pazar hareketliliğinin çok iyi düzeyde seyrettiğini vurgulayan Atmaca, ‘’Ağustos ayının çok iyi bir rekorla kapanacağını düşünüyorum. Bundan sonrası için kışa odaklanmış durumdayız. Golf ve kongre sezonumuz açılıyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X