Turizmci rekor bekliyor

Kötü geçen 2016 sezonundan sonra 2017’de toparlanmaya başlayan turizm sektörü, bu yıldan umutlu. Bodrumlu turizmciler İngiltere ve Hollanda’dan rekor düzeyde turist beklerken, Antalya ise 6 milyon Rus turisti ağırlamaya hazırlanıyor.

Turizmci rekor bekliyor

Hollanda’da düzenlenen 48. Utrecht Turizm Fuarı’na katılan Bodrumlu turizmciler, bu sezon İngiltere ve Hollanda’dan rekor düzeyde turist gelmesini bekliyor.

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Genel Sekreteri Orhan Kavala, Hollanda’da her yıl ocak ayında düzenlenen fuarın, Avrupa’nın ikinci büyük fuarı olduğunu ifade etti. Sektör temsilcilerinin bu fuara her yıl katıldıklarını belirten Kavala, ‘’Bodrum diğer Türkiye destinasyonlarına göre Utrecht Turizm Fuarı’nda çok iyi tanıtılıyor. Çok daha büyük bir alan kullanıyor. Çok iyi sunumlar yapılıyor. Otellerimiz tarafından fuarı ziyaret eden Hollandalılara ücretsiz çekiliş yapılarak bir haftalık tatil veriliyor ve izdiham oluyor” dedi. Fuarda edinilen gözlem doğrultusunda bu yıl Hollandalı turist sayısında önemli oranda artış yaşanmasını beklediklerini kaydeden Kavala, ‘’Yaptığımız çalışmalarda, bu yıl daha fazla sayıda Hollandalı tatilcinin ilçeyi ziyaret edeceğini görüyoruz. Geçmiş yıllarda Bodrum, Hollanda ve İngiltere uyruklu vatandaşları ağırlıyordu. Bu rakamlarda düşmeler oldu ancak şu anda rakamlar yeniden yükselmeye başladı. Turizmde en önemli şey şudur; düşüşler çok hızlı, yükselişler ise yavaş yavaş olur. Şu anda İngiltere ve Hollanda piyasası Bodrum’a gelişlerini hem uçak sayısı hem de gelecek insan sayısı olarak artırdı. Bu olumlu bir gelişme. Bu şekilde devam ederse daha önceki periyotları geçeriz” diye konuştu.

BU HİZMETİ BULAMADILAR

Özellikle Hollandalı ve İngiliz turistlerin tercih ettiği oteller arasında bulunan Bodrum Holiday Resort’un Genel Müdürü Serdar Sarıl da, fuarın gelecek sezon için net bilgiler verdiğini söyledi. Fuarda Türkiye ve Bodrum standının yoğun ilgi gördüğünü dile getiren Sarıl, ‘’İlgi çok güzeldi ve oldukça başarılı aktiviteler düzenledik. Avrupalı turist Türkiye’den aldığı hizmeti hiçbir yerden alamıyor. Özellikle Ege Bölgesi’ni, Bodrum’u, Marmaris’i, Fethiyeyi çok seviyor. Bu hizmeti diğer ülkelerde bulamadılar ve onun için bu sene şu an gördüğümüz sayılardan da daha fazla bir sayıyla karşılaşacağımıza inanıyorum. İspanya ve Yunanistan’da Türkiye’deki hizmeti bulamadıklarını söylüyorlar” dedi. Erken rezervasyon döneminin çok iyi gittiğine işaret eden Sarıl, bu yıl özellikle İngiltere’den Türkiye’ye çok yüksek talep olacağını vurguladı.

TÜRKİYE LİDER ÜLKE KONUMUNDA

Tur operatörleri de, geçen yıl Türkiye ve Antalya’ya en çok turist gönderen Rusya ile Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri için 2018 yılında 7 bin uçakla 7 milyon koltuk hazırlığı yapıyor. Açıklanan rakamlara göre, 2017 yılında Antalya’yı bugüne kadarki en yüksek rakam olan 3,8 milyon Rus turist ziyaret etti. Önümüzdeki günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca açıklanacak Türkiye’ye gelen toplam turist rakamları içinde de Rus turist sayısının 4,6- 4,7 milyon düzeyinde olması bekleniyor. 2017 yılında Rusya pazarının yanı sıra Ukrayna, Beyaz Rusya, Kazakistan gibi diğer BDT ülkelerinde de ciddi artışlar kaydedildi. Kötü geçen 2016’nın ardından sektörde büyük moral oluşturan Rusya ve BDT ülkelerindeki yoğun hareketlilik üzerine sektör, 2018 yılında da yeni rekorlara yönelik hazırlık yapıyor. Söz konusu hazırlıklarla ilgili bilgi veren Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Duran, tur operatörleri ve seyahat acenteleriyle yapılan görüşmelerde 2018 yılında da Türkiye’nin, Rusya pazarı için lider ülke konumunda olduğunu belirtti.

6 MİLYONA ULAŞABİLİRİZ

Duran, Türk tur operatörlerinin Rusya ve BDT pazarına yönelik 2018 yılında 7 bine yakın uçak kapasitesiyle sezona hazırlandığının altını çizdi. 2017’de Rus turist sayısının 4.5 milyonun üzerine çıktığını hatırlatan Duran, şöyle devam etti:  ‘’Bugün için planlanan toplam 7 milyon koltuk kapasitesi hazırlığı var. Antalya olarak Rusya ve BDT ülkelerinden çok rahat 5.5 milyonu buluruz, 6 milyona ulaşabiliriz. Rusya açısından da 5 milyonu bulabiliriz diye düşünüyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X