Turizmde ‘1,5 milyon yatak’ hedefi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) İkinci Başkanı Hasan Erdem, Türkiye’de turizm işletme ve yatırım belgeli tesislerdeki bir milyon 200 bin olan yatak kapasitesinin 1,5 milyona çıkabileceğini söyledi.

Turizmde ‘1,5 milyon yatak’ hedefi

Erdem yaptığı açıklamada, TÜRSAB olarak turizmde bu yıl koydukları hedeflere yavaş yavaş yaklaştıklarını kaydetti. Erdem, bu yıl 35 milyon turist sayısına ulaşmayı hedeflediklerini dile getirerek, “Belki bu sayı 40 milyona çıkabilir. 30 milyar dolar gelir bekliyoruz.

Bunun için de tesislerimiz, yatak kapasitemiz, altyapımız müsait çünkü biz turizm sektöründe nereden nereye geldiğimiz çok iyi biliyoruz” dedi.  

Turizm işletme ve yatırım belgeli tesisleri topladığımızda yatak kapasitesinin 1 milyon 200 bine yaklaştığını belirten Erdem, “İleride altyapısı müsait olan bu ülkede yatak kapasitesi 1,5 milyona da çıkabilir. Bunun için de ülkemizi daha iyi tanıtmamız, daha çok çalışmamız gerekir” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X