‘Turizmde doğru vuruşlar yapacağız’

Bursa Kültür Turizm Tanıtma Birliği’nin haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda birlik başkanlığına Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş seçildi.

‘Turizmde doğru vuruşlar yapacağız’

DERYA DEMİR

Bursa’nın turizm parametrelerini en iyi şekilde değerlendirip, doğru vuruşlar yapmak istediklerini vurgulayan Başkan Aktaş, “Tabir yerindeyse uzun ince bir yoldayız ve önemli çalışmalar yapmamız gerekiyor. Ekmeğimizi dünyanın dört bir tarafında arayacağız” dedi. 

Bursa Kültür Turizm Tanıtma Birliği’nin haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda birlik başkanlığına Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş seçildi. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, Birlik Birinci Başkan Vekili İznik Belediye Başkanı Kağan  Mehmet Usta, İkinci Başkan Vekili ise Serhat Tosun seçildi.

Toplantıda oybirliği ile BEBKA ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği için Alinur Aktaş’a yetki verilmesi kararlaştırıldı. Toplantıda konuşan Başkan Aktaş, turizmin Bursa’da daha rantabl olması için çalışacaklarını belirterek, “Belediyelerimizden aldığımız güçle Bursa’nın her köşesini anlatmak ve tanıtmak zorundayız. Malezya’dan Çin’e, Avrupa’nın farklı ülkelerinden Ortadoğu’ya farklı bir yelpazede ama  doğru yerlere dokunarak bunu yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu. 

“OLUMSUZLUKLARI DÜZELTMELİYİZ”…

Yeni bir ekip kurduklarını kaydeden Aktaş, birliğin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Turizm ve Tanıtma Şube Müdürlüğü ile birlikte çalışacağını kaydetti. Aktaş, “Turizmle ilgili bazı şeyleri değiştiremezsek bu pastadan çok daha fazla pay almamız mümkün olmadığı gibi geri bile gideriz.

Kurduğumuz ekip ile Süleyman Çelebi’nin türbesinden tutun da otoparkına kadar konular tek tek işin tarafları tarafından sorgulanacak. Şehri daha kolay hale getirmek için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Gezeceğiz, araştıracağız,ekmeğimizi dünyanın dört bir tarafında arayacağız. Her bir kuruşumuzu da bu şehrin menfaatine kullanacağız” ifadelerini kullandı. 

“UZUN İNCE BİR YOLDAYIZ”…

Turizmle ilgili pek çok parametrenin olduğunu ifade eden Aktaş, “Burada önemli nirengi noktalarımız var. Turizm anlamında tabir yerindeyse uzun ince bir yoldayız ve önemli çalışmalar yapılması gerekli. Hanlar Bölgesi’nden tarihi camilere, Uludağ’dan İznik’e, denizlerden diğer tarihi eserlerimize kadar bir sürü parametre var.

Hanlar Bölgesi’nin otoparkından aydınlatmasına diğer tüm detaylarıyla alakalı neler yapılabilir noktasında çalışmalar ifade edilecek. Doğru vuruşlar yapacağız. Bu vuruşlar etkilerini göstermeye başladı ve rakamlar yükseldi. Temennimiz birkaç yıl sonra dönüp baktığımızda bundan şehir olarak çok daha fazla istifade etmek. Amacımız şehre bir zenginlik katmak. Yoksa yeşillik, şirinlik olsun diye yapılmış çalışma değil. Bu işte herkesin sorumluluğu var. Kimsenin Bursa turizmini üzmeye hakkı yok” şeklinde konuştu.

“SICAKSU DIŞA YANSIYAN YÜZÜMÜZ OLACAK ”…

Termal kaynakların en verimli şekilde kullanılması anlamında da önemli çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Başkan Aktaş, “Tabakhanler başta olmak üzere; İnegöl, Mustafakemalpaşa, Gemlik’te çalışmalar var. Harmacık’ta sıcaksu yetkisini alıp Valilik’ten kiralama yaptık.

Bunların hepsi özel sektör eliyle yapılması gerekiyor. Tabakhaneler için görüştüğümüz iki firma var. Mevcut projeleri kabul etmedik, daha yatay mimari, yüksek katlı yapının olmadığı bir proje olmalı. Onun için biraz yavaş ilerliyor ama bu yatırım kesinlikle yapılacak. Yer bizim, konuyla ilgili ilk etabta 130 dönümlük bir alanı tamamlamış durumdayız.

Proje ile alakalı bir takıntımız yok. Başka yatırımcılarla da görüşebiliriz. Ama doğru bir proje olsun istiyoruz. Mevcut otellerimiz var ancak biz burada biraz AVM’si ile kliniği ile yaşam alanı ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bu projeyi şehrin dışa yansıyan yüzü olarak daha çok önemsiyoruz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X