Turizmde yaz bereketi

Turizmciler Türkiye için en yoğun tatil döneminin başladığını dile getirerek, otellerde doluluğun yüzde 100’lere çıktığını kaydetti. Sektör yetkilileri, 9 günlük Kurban Bayramı tatili için de şimdiden bir yığılma yaşandığını vurguladı.

Turizmde yaz bereketi

Turizmciler, Türkiye için en yoğun tatil döneminin başladığına işaret ederek, otellerin yüzde 100 doluluk oranlarına ulaştığını vurguladı.

Tatilini Türkiye’de geçirmek isteyen yabancı turistlerin yoğun talebinin yanı sıra 24 Haziran’daki seçimler ve üniversite sınavının sona ermesi sonrasında yerli turistte yaşanan hareketlilik turizmde yaz bereketini de beraberinde getirdi. 

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, 2018’in ilk 5 ayında 11,5 milyon turistin ağırlandığını belirterek, bu rakamların son derece iyi olduğunu söyledi. Tatil sezonunun beklentileri doğrultusunda açıldığını anlatan Ayık, ‘’Şu sıralar tüm bölgelerde hareketlilik var.

Turizmde en hareketli bölge şu an Antalya. Ardından da İstanbul geliyor. Ayrıca Ege ve Güney Ege taraflarında da iç pazarın canlanmasıyla ciddi bir hareketlilik görüyoruz.

24 Haziran seçimleri ve üniversite sınavı döneminin bitmesiyle Türkiye için en yoğun tatil dönemi başladı” dedi. En çok Rusya ve İngiltere pazarlarının iyi gittiğini ifade eden Ayık, Almanya pazarında ise 2015’te yakalanan 5 milyonun üzerindeki turist sayısına henüz ulaşılamadığını kaydetti.

Ayık, turist sayısında yaşanan hareketliliğe karşın turizm gelirlerinin 2014’le kıyaslandığına beklentinin altında olduğunun altını çizdi.

DOLULUK YÜZDE 100’E ULAŞTI

Şu anki rezervasyon oranlarına ilişkin de bilgi veren Ayık, ‘’Oteller yüzde 100 doluluk oranlarına ulaştı. Önümüzdeki üç aylık dönem bu doluluk oranlarında geçecek. Sadece güney ve batıda değil, Karadeniz’de de bu doluluk oranlarını göreceğiz” diye konuştu.

Yerli turistin bayramlarda tatil yapma tercihinin giderek arttığını dile getiren Osman Ayık, şöyle devam etti: ‘’Bu yıl Kurban Bayramı, tam tatil periyodunun zirvesine denk geliyor.

9 günü bulan uzun bir tatil dönemi. Bayramda ciddi bir talep bekliyoruz. Yerli misafirlere de bu noktada erken davranmalarını öneriyorum. Çünkü bu dönem yurt dışı talebinde çok yüksek olduğu bir döneme denk geliyor.”

MUHTEŞEM BİR DÖNEM

Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu da, turizmdeki gelişmelere yönelik açıklamasında, ‘’Gerçekten muhteşem bir dönem. Kriz, enflasyon gibi faktörler bizi pek etkilemedi. Yıl sonu itibarıyla 40 milyon turist sayısına ulaşmayı bekliyoruz. Turizmde çok güzel gelişmeler yaşanıyor” dedi.

Türkiye genelinde tatil bölgelerindeki otellerin yüzde 100 doluluk oranlarını yakaladığına dikkati çeken Polatoğlu, 9 günlük Kurban Bayramı tatili için de şimdiden yığılma yaşandığını ve bunun da fiyatları artırdığını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X