Turizmin kalbi Bursa’da atacak

Bursa, 18-21 Ekim tarihleri arasında 3. Turizm Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak.

Turizmin kalbi Bursa’da atacak

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Bursa Turizm Platformu üyeleri dün Olay Medya’yı ziyaret etti. Platformun Koordinatörü Hasan Eker, buradaki konuşmasında 18-21 Ekim tarihleri arasında Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (AKKM) yapılacak 3’üncü Turizm Zirvesi ile ilgili bilgi verdi. Söz konusu zirvenin daha önce de Turizm Profesyonelleri Derneği (Bursa SKAL Kulüp ) ev sahipliğinde Bursa’daki tüm turizm STK’larıyla gerçekleştirildiğini hatırlatan Eker, zirve ile eş zamanlı olarak 1’inci Bursa Turizm Fuarı’nın da gerçekleştirileceğini söyledi.

Eker, ‘’Özellikle Ege ve Akdeniz otelleri için Bursa, İstanbul’dan sonraki en büyük pazar. Şehir otelleri için Bursa’daki iş dünyası çok önemli bir pazar. Bu oteller Bursa’daki hem seyahat acentalarıyla hem de kurumsal şirketlerle görüşmek istemektedirler. İşte bu ihtiyacı karşılamak amacıyla Turizm Fuarı’nı düzenliyoruz.

Turizm Zirvesi’ni de 3 yılda bir yapıyoruz ve sektördeki son bilgi paylaşımını burada gerçekleştiriyoruz. Zirvedeki konuşmalardan bir rapor hazırlayıp bunu kamu yöneticilerine iletiyoruz ve bunun takibini yapıyoruz. Bu gerçekten faydalı ve sonuç odaklı bir organizasyon oluyor” dedi.

EN ÜST DÜZEY KATILIMCILAR

Zirvenin katılımcılarına yönelik de açıklamalarda bulunan Eker, şu bilgileri verdi: ‘’Zirvemize Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkanı Zeki Apalı, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkanı Zeki Açıköz, Bursa Tarihi Çarşılar ve Hanlar Birliği (BTHÇ) Başkanı Muhsin Özyıldırım katılacak. Türkiye’deki turizmle ilgili tüm taraflar burada ve en üst düzeyde olacak. O tarihlerde Türkiye’nin turizm nabzı Bursa’da atacak diyebiliriz.”

25 ÜLKEDEN 119 ACENTA GELECEK

Zirve kapsamında gerçekleştirecekleri çok önemli bir organizasyon daha olduğunu vurgulayan Eker, ‘’Aslında sonuç odaklı ve olması gereken bir organizasyon. Türk Hava Yolları (THY) Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinden, İran ile Azerbaycan’ında aralarında olduğu yaklaşık 25 ülkeden toplam 119 seyahat acentasını fuar tarihimizde Bursa’ya getiriyor.

Söz konusu ülkelerden gelen 120 çok önemli, yurt dışına turist gönderen, yüksek sayıda uçak bileti satan acentayı 4 gün boyunca Bursa’da ağırlayacağız. Onları Bursalı seyahat acentalarıyla tanıştıracağız” diye konuştu.

YAŞAYAN TEK MÜZE ŞEHİR

Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik de, Bursa’nın yer üstünde olduğu kadar yer altında da bir çok değer barındırdığına dikkati çekti. Gedik, ‘’Bursa, Osmanlı’nın mührüdür. Benim tarihimin mührüdür. Türk milletinin kültür kalbidir. Bu değerleriyle Selçuklu’dan Osmanlı’ya geçişte erken Osmanlı sanat eserleri ve mimari eserlerinin tümünün barındığı, yaşayan tek müze şehirdir.

Turizm Zirvesi ile fuarının hem ülkemize hem Bursa’ya çok faydalı olacağına inanıyor ve başarılı olmasını diliyoruz” diye konuştu. Güney Marmara Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği Derneği (GÜMTOB) İkinci Başkanı Ersin Yazıcı ise turizm adına yapılması gereken çok şey olduğuna işaret etti.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X