Türk Eğitim-Sen 26 yaşında

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen’in 26’ncı kuruluş yıldönümünü kutluyor.

Türk Eğitim-Sen 26 yaşında

Bu kapsamda yazılı bir açıklama yapan Türk Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Fatih Gümüş, sendikal mücadelelerinin temelini siyasi hesaplar ya da siyasi iktidarlar değil, kamu çalışanlarının talep ve beklentileri oluşturduğunu söyledi.

Milli ve manevi değerlere sahip çıkan Türk Eğitim-Sen’in davasından taviz vermeden, ilkeleri, duruşu, inandığı değerleri, söylemleri ile Türk memur sendikacılığına yön verdiğini belirterek, her zaman eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerini gözeterek, çalışma barışını önceleyen, mutlu ve huzurlu kamu çalışanları hedeflediğini kaydetti. 

“SENDİKACILIĞIN KUTUP YILDIZIYIZ”

Türk Eğitim-Sen’in hiçbir zaman üyelerinin başını öne eğdirmediğini vurgulayan Gümüş, “Türk Eğitim-Sen, onurundan taviz vermeyenlerin, doğruluğu, dürüstlüğü şiar edinenlerin, hak ve hukuk yolundan sapmayanların sendikasıdır. Denge hesaplarına kapımızı sonuna kadar kapattık.

Demokratik ve meşru haklarımız için kâh diyalog yolunu açık tuttuk, kâh meydanları eylem alanına çevirdik. Kamu çalışanlarını toplu sözleşme masalarında satmadık, onları hiçbir zaman kandırmadık. Her türlü ikbali elimizin tersiyle ittik, ahlaklı olmayı sendikacılığımızın merkezine yerleştirdik. Kamu çalışanlarının emeklerini, alın terini çaldırmadık. Türk Eğitim-Sen, Türk memur sendikacılığının kutup yıldızı olmaya devam edecektir” diye konuştu. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X