Türk müzisyene ABD’de ödül

ABD’de yaşayan Türk flüt sanatçısı ve besteci Burak Beşir, Global Music Awards’ta (GMA) Gümüş Üstün Başarı Madalyası kazandı.

Türk müzisyene ABD’de ödül

ABD’de yaşayan Türk flüt sanatçısı ve besteci Burak Beşir, Global Music Awards’ta (GMA) Gümüş Üstün Başarı Madalyası kazandı.

Beşir, haziran ayında çıkardığı “Passion” adlı flüt-piyano albümüyle “En İyi Albüm” ve “En İyi Enstrümantal Solo” kategorisinde bağımsız müzik sanatçılarını ödüllendirmek amacıyla verilen GMA’nın Gümüş Üstün Başarı Madalyası’na layık görüldü.

Beşir, AA muhabirine yaptığı açıklamada “GMA ödülüne layık görülmek beni çok mutlu etti. Albümümü dinleyenlerden çok güzel tepkiler alıyorum. Bu da beni çok mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı.

Los Angeles’ta yaşayan Beşir, genç meslektaşlarına “Tutkularının peşinden gitsinler, kendilerini geliştirsinler ve hep ileriyi hayal etsinler.” tavsiyesinde bulundu.

Beşir, film müzikleri projelerine ağırlık vereceğini sözlerine ekledi.

Albany Records tarafından ABD’de piyasaya çıkan Passion albümü, Beşir’in bestelerinin yanı sıra tangoyla opera düzenlemeleri gibi zengin bir repertuvardan oluşuyor. Türk ve Anadolu müziğinden tınıların da yer aldığı albümde Beşir’e Hollywood’da 700’den fazla filmin flüt sololarını çalan Amerikalı sanatçı Jim Walker eşlik ediyor.

86. Oscar Ödül Töreni’nde Akademi Orkestrası’nda yer alan Beşir, film, belgesel ve reklam müzikleri besteliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X