Türk oyun sektöründe 35 milyon oyuncu var

Oyun Tasarımcıları Geliştiricileri Yapım ve Yayıncıları Derneği (OYUNDER) Kurucu Başkanı Tansu Kendirli, Türkiye’de tekil olarak yaklaşık 35 milyon oyuncu olduğunu belirtti.

Türk oyun sektöründe 35 milyon oyuncu var

Dünyada yıllık yaklaşık 150 milyar dolarlık ticaret hacmiyle 2,5 milyar insanın katıldığı çevirim içi (online) oyun endüstrisi, Türkiye’de de yoğun ilgi görüyor. Yetişme çağındaki nesillere pedagojik açıdan olumsuz etkileri ile bağımlılıklara sebep olduğuna yönelik iddialar kamuoyunda sıkça tartışılan oyun sektöründe Türkiye’den yaklaşık 35 milyon oyuncu olduğu belirtiliyor. ‘League of Legends (LOL)’, ‘Overwatch’ ile ‘PUBG’ gibi yoğun ilgi gören oyun dünyasında, ‘Zula’, ‘The Last One’ ve ‘İstanbul’ gibi yerli üretimler de bulunuyor. OYUNDER Kurucu Başkanı Tansu Kendirli, son yirmi yılda her yıl yüzde 10 ve üzerinde büyüyen tek sektörün oyun endüstrisi olduğunu söyledi. Birçok farklı meslekte ve alandaki kişilerin oyun sektöründe çalışabileceğini kaydeden Kendirli, ‘’Birçok oyuncu, kariyer fırsatlarının farkında değil ama Gamex türü fuarlardaki seminerlerin onlara bunu göstermesi açısından bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Kamuda da bu yönde ciddi desteklerin çıkarılmaya çalışıldığını görüyoruz. Türkiye’de tekil olarak yaklaşık 35 milyon oyuncu olduğu gerçeği var” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X