Türk vatandaşlarına uyum zorunluluğu

Türkiye-AB Ortaklık Anlaşması uyarınca şimdiye kadar Hollanda’da uyum sınavlarından muaf tutulan Türk vatandaşlarına yönelik zorunlu uyum yükümlülüğü gündemde.

Türk vatandaşlarına uyum zorunluluğu

Hollanda Sosyal İşler Bakanı Wouter Koolmees, Türkiye’den yeni gelen göçmenlere zorunlu uyum yükümlülüğü için araştırma yaptıklarını açıkladı. Hükümet ortakları Hıristiyan Demokrat Parti (CDA) ile Demokratlar 66 Partisi (D66), Türk vatandaşları için zorunlu uyum sınavı istiyor. Hıristiyan Demokratlara göre, Türklerin Hollanda toplumuna uyumuyla ilgili birçok sorun var.

D66 milletvekili Jan Paternotte, Hollanda Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada, ülkeye yeni gelen Türk vatandaşlarının dil öğrenmeleri ve kısa sürede iş bulabilmeleri gerektiğini vurguladı. Paternotte, AB’nin en üst düzey yargı kurumu olan Avrupa Adalet Divanı’nın, ‘bazı durumlarda Türk vatandaşlarına zorunlu uyumun mümkün olduğuna’ ilişkin kararına atıfta bulunarak, aynı kararın Hollanda’da uygulanabileceğine işaret etti.

Yılbaşından bu yana yaklaşık 8 bin Türk vatandaşı Hollanda’ya geldi. Hollanda, Mart 2006’dan bu yana geçici oturum izni isteyen yabancı ülke vatandaşlarının uyum sınavına girmesini zorunlu tutuyor.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X