Türk ve Kazak gençlerden Türkistan Toyu

Kazakistan’ın kuruluşunun 27. yıldönümü nedeniyle Bursa’da biraraya gelen Türk ve Kazak gençler; düzenledikleri ‘Kazakistan Dostluk Gecesi’nde birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

Türk ve Kazak gençlerden Türkistan Toyu

Kazakistan’ın Ankara Büyükelçiliği, Ekonomik Siyasal ve Stratejik Araştırmalar Merkezi (TESAM), Türk Dünyası İlişkileri Araştırma ve Geliştirme Derneği (Türkistan Toyu) işbirliğiyle Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Salonu’nda düzenlenen geceye; Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekulı, MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, TESAM Genel Başkanı İlyas Bozkurt ve Türkistan Toyu Yüksek İstişare Heyeti Başkanı İlyas Topsakal katıldı.

“DOST DEĞİL KARDEŞİZ”…

Açılışta konuşan Büyükelçi Saparbekulı, Türk coğrafyasının önemine değinerek, “Türk dünyası aynı köklere sahiptir ve tekrar ayağa kaldırılıp, yaşatılması gerekir. Biz hepimiz kardeşiz. Birçok kişiyle dost olabilirsiniz fakat kardeşlik Tanrı tarafından verilen bir değerdir” diye konuştu.

“TÜRK DÜNYASI BİR ARAYA GELMELİ”…

TESAM Genel Başkanı İlyas Bozkurt da, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 7 büyük devlet, tek millet olduğunu belirterek, “Bugün bu bölgede 250 milyon Türk yaşıyor. Dünyanın en büyük süper güçleri arasında yer alır. Türk dünyası mutlaka bir araya gelmeli” dedi.

DANS VE MÜZİK ŞÖLENİ…

Türkistan Toyu Yüksek İstişare Heyeti Başkanı Prof. Dr. İlyas Topsakal da, “Türk dünyasında sevgi, ahlak ve edep çok önemli. Bize verilen Türkistan Toyu görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Kazakistan dostluk gecesi, açılış konuşmalarının ardından düzenlenen Türk ve Kazak gençlerin renkli müzik ve dans gösterileriyle sona erdi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X