Türkçe e-sınav pilot uygulaması başladı

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Dört Beceride Türkçe Dil Yeterliliklerinin Belirlenmesi ve Ölçülmesi Projesi’ kapsamında Türkçe elektronik sınav pilot uygulaması Bursa’da başladı

Türkçe e-sınav pilot uygulaması başladı

24-26 Nisan tarihleri arasında Abdülhalim Altınoluk Uludağ Ortaokulu’nda gerçekleştirilecek pilot uygulamada, 7. sınıf öğrencilerine yönelik Türkçe okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerinin ölçülmesi amaçlanıyor. İlk uygulaması Ankara’da gerçekleştirilen Türkçe e-sınav ile dört beceride dil yeterlilikleri ölçülecek. Bu sınav Bursa’nın da yer aldığı Ankara, İstanbul, Kütahya, Denizli, Aydın, Antalya, Gaziantep, Şanlıurfa, Muğla, Adıyaman, Erzurum, Trabzon, Samsun ve Konya olmak üzere 15 pilot ilde gerçekleştiriliyor. 

 81 İLİ KAPSAYACAK…

Milli Eğitim sisteminde bir ilk olan Türkçe elektronik sınavının pilot uygulamalarının ardından elde edilen veriler kullanılarak mevcut durum görülecek. Uygulamadan elde edilen veriler ile anadildeki her bir beceri ile akademik başarı arasındaki ilişkiler incelenebilecek.

Farklı sınıflardaki öğrencilere yönelik ana dilde dört beceri izleme ve değerlendirme araştırmaları, daha sonra 81 ili kapsayacak şekilde devam edecek.

İzleme araştırmalarından elde edilecek geri beslemelerle anadil eğitiminin sürekli güçlendirilmesi amaçlanıyor. Sınava Bursa’dan Koç Ortaokulu ve Atatürk Ortaokulu ile Şeyh Şamil İmam Hatip Ortaokulu 7. sınıflardan koplam 102 öğrenci katılacak. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X