Türkiye, Alman vekillere İncirlik izni vermedi

Alman milletvekillerinin İncirlik ziyaretine Türkiye’den izin çıkmadı. Federal Meclis Savunma Komsiyonu Başkanı Hellmich, bu kararın ardından Alman askerlerinin İncirlik’ten çekilmesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye, Alman vekillere İncirlik izni vermedi

DW Türkçe’nin aktardığına göre, Türkiye hükümeti, Almanya Federal Meclis Savunma Komisyonu üyesi vekillerin İncirlik Üssü’ndeki Alman askerlerini ziyaret etme talebini geri çevirdi. Alman haber ajansı dpa, Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın Savunma Komisyonu Başkanı Wolfgang Hellmich’i konuya ilişkin bilgilendirildiğini duyurdu.

Hellmich tarafından yapılan açıklamada, Türk hükümetinin bu kararı çarşamba günü Alman mercilere tebliğ ettiği bildirildi. Bu kararda Almanya’nın diplomatik pasaportlu bazı Türk askerlerinin iltica talebine olumlu yanıt vermesinin etkili olduğu belirtildi. Hellmich bu kararın ardından Alman askerlerinin İncirlik Üssü’nden çekilmesi gerektiğini söyledi.

Hellmich ve Federal Meclis Savunma Komsiyonu üyelerinden oluşan bir heyet, IŞİD’e karşı mücadeledeki mevcut duruma ilişkin bilgi almak ve Alman askerlerinin çalışma koşullarıyla ilgili gözlemlerde bulunmak üzere İncirlik Üssü’nü ziyaret etmek için bir süre önce Türk hükümetinden izin talebinde bulunmuştu. Ziyaretin 16 Mayıs Salı günü gerçekleşmesi planlanıyordu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X