“Türkiye bölgesinde güç odağı olmuştur’

Bursa’da çeşitli ziyaretler gerçekleştiren Hakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin bölgesinde güç odağı olduğunu ve kabuğunu kırdığını belirtirken, Afrin Harekatı’na ilişkin de hükümet kanadından sürekli olarak verilen kararlık mesajını yineledi.

“Türkiye bölgesinde güç odağı olmuştur’

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin bölgesinde güç odağı olduğunu ve kabuğunu kırdığını belirtti. Bursa programı kapsamında çeşitli ziyaretler gerçekleştiren Çavuşoğlu, ülke gündemine ilişkin açıklamalar yaparken, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na eleştiriler yöneltti. Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin 7. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Çavuşoğlu, “Türkiye üzerinde oynanan oyunlar bozuldu. 100 yıl önce Anadolu’da yaşatılmak istenenler bugün bize tekrar yaşatılmak isteniyor.

Bugün yaşananlara baktığımızda tek bir sonuca varıyoruz. O da Türkiye’dir. Çünkü vatanımız eski Türkiye olmaktan çıkarken, önceki dönemlerde ikinci vatandaş olarak hor görülmüş vatandaşlarımız artık kendisini birinci sınıf vatandaş olarak hissediyor. İşte bundan birileri rahatsız oluyor. Türkiye, uluslararası politikalar konusunda kendisine ne empoze ediliyorsa onu yapmaktan hızla çıkıyor.  Türkiye artık kendi kabuğunu kırmıştır ve bölgesinde güç odağı olmuştur” diye konuştu.

“BÖLGE TEMİZLENECEK”

Afrin’de yürütülen operasyona ilişkin de değerlendirmeler yapan Çavuşoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti olarak terörle mücadeledeki kararlılığımızdan geri adım atmayacağız. Bunların kökü kazınana kadar elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bizim vatanımız ensesine vurulup ağzındaki lokma alınan Türkiye olmaktan çıkmıştır.

Bu nedenle Türkiye kendi tezlerini ortaya koyarak kendi güvenliği için risk taşıyan ne varsa  onu bulup tepesine binmek durumundadır. Güney sınırımızdan giren teröristlerin tekrar bu sınırlara girerek içimize fitne ateşini atmaması için  bir operasyon başlattık. Bu bölgeyi Türkiye için bir tehdit olmaktan çıkarmak durumundayız. Kim ne derse desin biz ne yaptığımızın farkındayız. Bu bölgeyi teröristlerden temizleyeceğiz” dedi.

“KILIÇDAROĞLU’NUN DERDİ TÜRKİYE DEĞİL”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘dikdatör’ sözlerini de eleştiren Çavuşoğlu, “Kılıçdaroğlu tüzük kurultayında çıkmış bir şeyler söylemiş. Bir taraftan  milletvekili arkadaşlarımıza parmak sallayarak ‘benim rızam olmadan konuşursanız kapı burada’ diyor, diğer taraftan Cumhurbaşkanımıza dikdatör diyor.  Bu ne lahana bu ne perhiz. Genel Başkan her girdiğin seçimde kaybettin, bazı seçimlerde kaybetmen halinde görevi bırakacağını söyledin. Sen dikdatör olmuyorsun da, 12 seçim üst üste kazanmış Cumhurbaşkanımız mı oluyor? Yok böyle bir şey. Kılıçdaroğlu’nun amacı, gerçek CHP’lileri CHP’den göndermektir” ifadelerini kullandı.
Çavuşoğlu’na Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın ve AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman da eşlik etti. 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X