Türkiye ekonomisi gücünü koruyor

”Ekonomimiz, bölgedeki ve dünyadaki jeopolitik risklere ve dış kaynaklı algı operasyonlarına rağmen emin adımlarla yoluna devam etmekte, gücünü ve sağlamlığını korumaktadır” dedi.

Türkiye ekonomisi gücünü koruyor

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,9 arttı, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 0,2 geriledi.

Gelişmeleri değerlendiren Bakan Lütfi Elvan, yılın ilk 2 ayında sanayi üretimi artışı ortalamasının yaklaşık yüzde 11 olduğunu belirterek, ”Bu oran geçen yılın aynı dönemindeki oranın yaklaşık 3 katıdır’ dedi. Sanayi üretiminde şubat ayında yaşanan artış, kapasite kullanım oranları, ihracat ve Satın Alma Yöneticileri Endeksi’nin (PMI), ilk çeyrek büyümesi için canlı bir reel ekonomik aktiviteyi ortaya koyduğuna işaret eden Elvan, ”Bu durum 2017’deki güçlü büyümemizin sağlıklı bir şekilde devam ettiğini göstermektedir.

Ekonomimiz, bölgedeki ve dünyadaki jeopolitik risklere ve dış kaynaklı algı operasyonlarına rağmen emin adımlarla yoluna devam etmekte, gücünü ve sağlamlığını korumaktadır” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X