‘Türkiye insan hakları konusunda önemli adımlar attı

AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Türkiye’nin İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ni kabul eden ilk ülkeler arasında yer alarak bu konudaki hassasiyetini ortaya koyduğunu söyledi.

‘Türkiye insan hakları konusunda önemli adımlar attı

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Türkiye’nin İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ni kabul eden ilk ülkeler arasında yer alarak, bu konudaki hassasiyetini ortaya koyduğunu belirterek, AK Parti iktidarı döneminde yapılan reformlar ve düzenlemelerle insan haklarının daha da pekiştirildiğini söyledi. Salman, 10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “İnsan Hakları Günü’nü kutluyor, barış ve huzur dolu bir dünya diliyorum.

16 yıllık AK Parti iktidarı döneminde, insan haklarının hür şekilde kullanılması, hak ihlalleri ve işkence gibi insan onurunu yok eden suistimallerin engellenmesi için kanuni düzenlemeler yapıldı. İnsanların inançlarını hiçbir baskı görmeden yaşamaları için önündeki engeller kaldırıldı.

Devlet-vatandaş arasındaki bağlar hukuki temelde daha da güçlendirildi. Türkiye hem içerde, hem dışarda insan hak ve hürriyetlerinin önündeki en büyük engellerden biri olan terörizme karşı yasal çerçevede meşru haklarını kullanarak etkili mücadele etmiştir.”
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X