Türkiye, Rusya ile AB arasında kalmaz

”Avrupa Birliği (AB) Türkiye’ye Rusya’ya karşı yaptırımları desteklemesi için baskı yapmayı planlıyor” şeklinde yorumların ardından, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’dan açıklama geldi.

Türkiye, Rusya ile AB arasında kalmaz

Türkiye’nin AB ile Rusya arasında kalmayacağını belirten Yıldız, ”Çünkü yaptırımlarla alakalı konuda herhangi bir batılı ülke nasıl davranıyorsa benzer şekilde davranıyor. Bugün ABD’nin tarımla alakalı ihracatı yaptırımı uygulanmış haliyle Türkiye’nin yaklaşık 8 katı… Yani bütün yaptırım uygulayan ülkeler şu anda ihracatlarına devam ediyor. Türkiye kendi çıkarları, özellikle iki ülke menfaatini de düşünerek projeler geliştiriyor” dedi.

 

SIRADAN ÜLKE DEĞİL

 

Türkiye-Rusya Karma Ekonomik Komisyon Eş Başkanı olarak da, Türkiye’nin tarımda ihracatını artırma çabası içinde olduğunu söylediğini kaydeden Yıldız, ”Rusya Federasyonu bizim için herhangi bir ülke, komşu değil. O yüzden ben AB ile Rusya arasında herhangi bir tercihe zorlanan bir durum olmadığına inanıyorum” diye konuştu.

 

SEKTEYE UĞRAMAYACAK

 

Bakan Yıldız, nükleer güç santralının Güney Akım Projesi’yle ilgili herhangi bir sıkıntıya uğramayacağının altını çizerek, ”Rusya Federasyonu 2015 yılı için 50 milyar ruble genel bütçesinden pay ayırdı ve bunun nükleer güç santralında kullanılmasına dönük… Hem o projenin devamı hem de Güney Akım’la alakalı ne tür şeyler yapılabilir. Buna Gazprom’la beraber BOTAŞ oturup karar verecek.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X