Türkiye’de en az kullanılan isim! Sadece 3 kişide var

Türkiye’de mevsim isimleri nadiren kullanılıyor olsa da “kış” kelimesini isim olarak kullanan kimse yok. Ancak kara kış anlamına gelen zemheri kelimesini ismi olarak kullanan 3 vatandaş bulunuyor

Türkiye’de en az kullanılan isim! Sadece 3 kişide var

80 milyonluk Türkiye nüfusunun yarısı 10 ismi paylaşıyor. Bazı isimlere ise o kadar nadir rastlanıyor ki adaşlarını bulmaları neredeyse imkansız.
 

ERKEKLERDE MEHMET, KADINLARDA FATMA
 

Türkiye’de en çok kullanılan erkek isimleri Mehmet, Mustafa, Ahmet, Ali, Hüseyin olarak sıralanıyor. Kadın isimlerinde; Fatma, Ayşe, Emine, Hatice ve Zeynep en sık rastlanan isimler.
 

SADECE 3 KİŞİDE ZEMHERİ İSMİ VAR
 

En az kullanılan isim ise Zemheri. “Kışın en şiddetli zamanı, kara kış” anlamına gelen zemheri kelimesini isim olarak kullanan kişi sayısı sadece 3. Zemheri ismi, yalnızca erkeklere verilmiş durumda.
 

Mevsim isimleri nadir de olsa kullanılıyor. Yaz ismine sahip 232, Sonbahar ismine sahip 174 kişi, İlkbahar ismine sahip 128 kişi bulunuyor. Kış kelimesi ise hiç kimseye konuşmamış durumda. Ancak kara kış anlamına gelen zemheri az da olsa tercih edilmiş.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X