Türkiye’de milli yas ilan edildi!

Başbakan Davutoğlu, terör saldırısı nedeniyle yarın Pakistan ile dayanışmayı ifade etmek amacıyla 1 günlük milli yas ilan etme kararı aldıklarını bildirdi.

Türkiye’de milli yas ilan edildi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’da bulunan Çad Başbakanı Kalzeube Payimi Deubet ile Başbakanlık Merkez Bina’da, heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Davutoğlu, Çad ve Türkiye ilişkilerine ilişkin değerlendirme yapmadan önce, terör saldırısı nedeniyle Pakistan halkına başsağlığı dileklerini iletmek istediğini söyledi.

Türkiye ve Pakistan’ın, hangi felaket, saldırıyla karşı karşıya kalırsa kalsın her zaman omuz omza olduğunu, dayanışmanın en güzel örneklerini sergilediğine işaret eden Davutoğlu, “Ben bütün milletimiz adına, dost ve kardeş Pakistan halkına bir kez daha taziyelerimi sunuyorum. Bu saldırıyı gerçekleştiren, o barbarca saldırıyı gerçekleştirenleri, bir kez daha en şiddetli şekilde kınıyorum” diye konuştu.

Pakistan’daki saldırıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de istişarede bulunduklarını ifade eden Davutoğlu, şunları belirtti:

“Yarından geçerli olmak üzere Pakistan ile dayanışmamız ifade etmek üzere bir günlük milli yas ilan etme kararı aldık. Bu oradaki hayatlarını kaybeden o küçük öğrencilerimiz, değerli misyon ifade eden öğretmenlerimiz için en azından bu aşamada hissiyatımızı paylaşmak için yapabileceklerimizin en asgarisidir.”

Pakistan Başbakanı  Navaz Şerif ile de görüşmeyi planladığını dile getiren Davutoğlu, “Ne gerekiyorsa, ne çalışma yapmak gerekiyorsa Türkiye, Pakistan ile dayanışmasını sürdürecektir. Bir daha böyle olayın yaşanmaması ve Pakistan’ın, diğer dost ülkelerin, insanlığın bir daha böyle terör saldırılarıyla karşı karşıya kalmamaları için herkesi dayanışma içinde olmaya bir kez daha çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X