Türkiye’den Almanya’ya iltica başvurularının yarısı onaylandı

Türkiye’de FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile bağlantısı olduğu düşünülen kişilere yönelik operasyonlar, görevden alma, gözaltı ve tutuklamalar sonrasında Türk vatandaşlarının Almanya’ya iltica başvuruları arttı.

Türkiye’den Almanya’ya iltica başvurularının yarısı onaylandı

Alman Sol Parti Grup Başkan Vekili Sevim Dağdelen’in İçişleri Bakanlığı’na gönderdiği yazılı soru önergesine verilen cevapta, 2018’in Eylül ayında yapılan başvuruların yüzde 40’ının Almanya’dan koruma aldığı belirtilirken, Ekim ve Kasım aylarında bu oranın yüzde 50 olduğu kaydedildi.

Dağdelen, ‘‘Türkiye güvenli bir ülke değil. Farklı düşünen Türk vatandaşları için durum giderek daha da zorlaşıyor. Diğer taraftan kaçan her iki kişiden biri Almanya’dan koruma alıyor” dedi.

Federal Göçmen ve Mülteci Dairesi (BAMF), 2013-2015 yılları arasında her yıl ortalama bin 800 iltica başvurusu gelirken, 2016’da bu rakamın 5 bin 742 başvuruya, 2017’de 8 bin 483’e ve 2018 yılının ilk 11 ayında ise 10 bin 75’e yükseldiğini bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X