Türkiye’den Trump’ın Golan Tepeleri kararına tepki

ABD Başkanı Donald Trump’ın “Golan Tepeleri üzerinde İsrail’in egemenliğini resmen tanıdığını” ilan eden başkanlık kararını imzalamasına Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve AK Parti Söcüsü Çelik tepki gösterdi.

Türkiye’den Trump’ın Golan Tepeleri kararına tepki

ABD Başkanı Donald Trump’ın “Golan Tepeleri üzerinde İsrail’in egemenliğini resmen tanıdığını” ilan eden başkanlık kararına Ankara’dan sert tepkiler geldi.

KALIN: İŞGAL VE SAVAŞ POLİTİKALARI GAYR-I MEŞRUDUR VE GAYR-I İNSANİDİR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “ABD’nin Golan Tepeleri kararı ve aynı saatlerde İsrail’in Gazze’yi bombalaması, barış karşıtı çatışmacı zihniyetin yeni bir tezahürüdür.  Kim tarafından desteklenirse desteklensin, işgal ve savaş politikaları gayr-ı meşrudur ve gayr-ı insanidir.” dedi.

ÇAVUŞOĞLU: ABD, ULUSLARARASI HUKUKU YOK SAYDI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Trump’ın başkanlık kararını imzalaması üzerine Twitter’dan paylaşımda bulundu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, paylaşımında “ABD, bir kez daha uluslararası hukuku yok saydı ancak bu karar, İsrail’in ilhakını asla meşrulaştırmayacak. Aksine, Orta Doğu’daki barış çabalarını engelleyerek bölgede gerilimi daha da artıracak. Biz bu imzaya karşıyız, bu karara karşıyız. Bunu kabul etmemiz mümkün değil” ifadelerini kullandı.

ÇELİK: HİÇBİR ZAMAN BU KARARI TANIMAYACAĞIZ

AK Parti Sözcü Ömer Çelik, ABD’nin Golan Tepeleri kararıyla ilgili olarak  “Orası (Golan Tepeleri) İsrail toprağı değildir. Orası Suriye toprağıdır, o toprak Suriyelilerin toprağıdır. Hiçbir zaman bu kararı tanımayacağız, tanınmaması yönünde de elimizden gelen gayreti hep beraber göstereceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X