Türkiye’nin ilk ‘robotik yöntemle total diz protezi ameliyatı’ Bursa’da yapıldı

Türkiye’de Ortopedik Cerrahi alanında bir ilk daha Bursa’da gerçekleşti. Türkiye’nin ilk ‘robotik yöntemle total diz protezi ameliyatı’ Bursa’da yapıldı.

Türkiye’nin ilk ‘robotik yöntemle total diz protezi ameliyatı’ Bursa’da yapıldı

Eklem protez ameliyatlarında hastaya özgü cerrahi planlanmayı sağlayan ve hata payını minimuma indiren robotik cerrahi, iyileşme süresinin de daha kısa olması nedeni ile hem hastaların hem de uygulayıcı hekimlerin tercihi oluyor.

Bursa’da ilk, Türkiye’de ilk…

Daha önce Türkiye’de ilk defa “Robotik Yöntemle Kalça Protezi Ameliyatını” da uygulamış olan Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi Ortopedi Bölümü Direktörü Op. Dr. Kayhan Turan ve ekibi “Robotik Yöntemle Total Diz Protezi Ameliyatını” uygulayarak, yine bir ilki gerçekleştirdi.

Ameliyat, hastalara SGK kapsamında uygulanmaya başladı.

Total Diz Protezi ameliyatında robotik yöntem ile başarı artıyor.

Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Kayhan Turan, Robotik Total Diz Protezi ameliyatının inceliklerini ve yöntemin avantajlarını şu sözlerle anlattı:

“Protez ameliyatlarının başarılı olması için protezin ekleme doğru yerleştirilmesi çok önemlidir. Tecrübeli bir ortopedik cerrahın bile manuel olarak implant pozisyonlarını ayarlarken bir miktar yanılma payı bulunmaktadır. Robotik eklem protez sisteminin sunduğu sanal 3 boyutlu modelleme sayesinde, cerrahlar ameliyat odasına girmeden önce her hastaya özgü cerrahi tekniğin planlamasını yapabilmektedirler. Bu dijital sistem ameliyat sırasında hekime yapılan planı doğrulama ve robotik kol yardımı ile bu plana uygun cerrahiyi yapma olanağını da sağlamaktadır. Böylece her hastanın kendi anatomisine uygun şekilde implantın büyüklüğü, yönü ve hizalaması ayarlanarak gerçekleştirilmektedir. Tamamen cerrahın kontrolü altında gerçekleştirilen Robotik Total Diz Protez uygulaması hata payını azaltırken, ameliyat sonrasında da iyileşme sürecinin daha kısa, ağrısız ve kolay olmasına olanak vermektedir. Böylece ameliyat başarısı belirgin derecede artmaktadır. Total kalça ve kısmi diz protezi ameliyatlarından sonra şimdi de total diz protezi ameliyatlarında bu teknolojiyi kullanmaktan heyecan duyuyoruz. “

20180907_095700.jpg

Robotik Total Diz Protez Ameliyatı geçirmiş olan hasta Müjdat Dikici ise yaşadıklarını şöyle özetledi; “Ameliyattan sonra hastanede sadece bir gece kaldım. Ertesi gün eve gittiğimde ise hiç ağrım yoktu. Ağrı kesici olarak verilmiş olan iğnelerin çoğunu kullanmam gerekmedi. Sonrasında fizik tedavi programına başladım. Şimdi yalnızca dizimi çok yorucu hareketler yaptığımda biraz ağrı oluyor. Bunun dışında günlük hayatıma gayet memnun bir şekilde devam ediyorum.”

Total Diz Protez Ameliyatlarında yenilikçi robotik teknoloji uygulamasını Türkiye’de hastalarının hizmetine sunan ilk hastane olduklarını söyleyen Başhekim Op.Dr. Nuri Daştan da şunları söyledi:

“Son derece gelişmiş robotik teknolojiyi, bölgemizde sunan ilk hastane olmaktan gurur duyuyoruz. Ortopedi servisimize katılan bu yeni teknoloji sayesinde, toplumumuza en iyi sağlık hizmetini sunma konusundaki kararlılığımızı daha da artırdık” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X