Türkiye’nin Maldivleri: Salda Gölü

Turistlerin yeni gözdesi Salda Gölü, beyaz ve yumuşak kumu, masmavi suyuyla Türkiye’nin Maldivleri olarak anılıyor…

Türkiye’nin Maldivleri: Salda Gölü

DİLEK ATLI

 

Beyaz kum ve masmavi suyuyla güzelliğinin yanı sıra kirlenmemiş doğasıyla da dikkat çeken göl, farklı deneyimler yaşamak isteyen tatilcilerin en yeni rotalarından kuşkusuz.

 

EL DEĞMEMİŞ GÜZELLİK…

 

Mavi ve yeşilin en güzel tonlarına sahip Salda Gölü, çevresindeki az sayıda tesislerle ziyaretçilerine hizmet sunuyor. Kamp yaşamını sevenlerin uğrak noktası olan Salda Gölü, fotoğraf tutkunlarından da büyük ilgi görüyor. El değmemiş güzellikteki Salda, son yıllarda özellikle sosyal medyada adından sıkça söz ettiriyor. Bisiklet turlarına da ev sahipliği yapan göl, aynı zamanda Türkiye’nin önemli kuş gözleme alanlarından biri. Bisiklet turları, günübirlik programlar ya da kamp tatiliyle öne çıkan Salda, deniz tuzu sevmeyenleri duru ve sıcak suyuyla kucaklıyor. 

 

Yüzme tutkunlarını yeni bir serüven için kendine çeken göl, her yıl artan sayıda turisti huzurlu bir tatil için kıyılarına konuk ediyor. Mavi tutkunlarının uğruna yollara düştüğü Salda, bir krater gölü olarak biliniyor. Gölün suyu kıyıdan itibaren başlayıp derinliklerine doğru cam göbeği renginden çivit mavisine kadar uzanan farklı tonlara sahip. Gizemli ve el değmemiş yanını koruyan bu doğal güzellik, volkanik bir patlama ile oluştuğu için kıyı bölgesi sığken, ortalara doğru aniden derinleşiyor. Derinliği 184 metreye ulaşan Salda, Türkiye’nin en derin göllerinden biri olarak biliniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X