Türkiye’nin robotları Bursa’da yarışacak 

Özel Bursa Kültür Okulları tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Robolution Robot Yarışması 9-10 Mart tarihlerinde 350 yarışmanın katılımıyla Bursa’da gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin robotları Bursa’da yarışacak 

DERYA DEMİR 

Özel Bursa Kültür Okulları tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Robolution Robot Yarışması’nın tanıtım toplantısı okulun Özlüce Kampüsü’nde yapıldı. 9-10 Mart tarihlerinde düzenlenecek Robolution Robot Yarışmasına, Türkiye genelindeki lise ve üniversitelerden katılan 350 yarışmacının 400’ü aşkın robotu, çizgi izleyen, hızlı çizgi izleyen, mini sumo ve arazi robot olmak üzere 4 kategoride yarışacak.

“EĞİTİME BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK”…

Temel öznenin öğrenciler olduğu bir mutfak çalışmasının gün yüzüne çıktığını belirten Özel Bursa Kültür Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Bulut, Robolution Robot Yarışması’nın, Bursa eğitimine önemli katkı sağladığını söyledi. Bulut, “Şehrimizi böyle güzel organizasyonlarla Türkiye gündemine taşımak ve topluma ümit aşılayabilmek bizleri gururlandırıyor. Özel Bursa Kültür Okulları olarak bu rolü üstlenebildiğimiz için çok mutluyuz. Umuyoruz ki, bu misyonumuz ilerleyen yıllarda artan bir ivmeyle devam edecek” diye konuştu.

“DİJİTAL GELECEKTE İYİ İNSAN”…

Özel Bursa Kültür Okulları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldırım Bey Sırakaya da, bugün karşılığı olan birçok mesleğin, gelecekte karşılığı olmayacağını ve öğrencilerini bu geleceğe uygun bir şekilde hazırlamak istediklerini söyledi. Bilişim araçlarının tüketim ve eğlence için kullanımının yanı sıra, doğru şekilde kullanılırsa üretim araçlarına dönüşebileceğinin farkında olduklarının da altını çizen Sırakaya, “Çocuklarımızı  geleceğe hazırlarken, iyi bir insan olmalarını da istiyoruz. Bu yüzden Robolution 2019’un mottosunu ‘Dijital Gelecekte İyi İnsan’ olarak belirledik” dedi. 

“BURSA KODLAMA İLE ANILACAK”…

Bursa’nın yazılım ve kodlama ile anılmasını istediklerine dikkat çeken Özel Bursa Kültür Okulları Ortaokul Müdürü Tuncay Tunca ise, “Okul olarak dünyadaki teknolojik gelişmelerin dışında kalamayız. Teknolojiden uzak tutarak çocukları koruyamayız. Onları doğru teknolojiyle tanıştırmak ve doğru kullanıma teşvik etmeliyiz. Bu yıl ki temamızı çocuklarımızın gelecekte teknolojiyi iyi bir şekilde, insanlığın faydası için kullanmasını hedefi doğrultusunda belirledik” ifadelerini kullandı.

Bilişim Teknolojileri Bölüm Başkanı Barış Gökhan Güleryüz de, “Yazılımın, teknolojinin, inovasyonun önünü kimse alamayacak. Bizler de öğrencilerimizi buna hazırlıyoruz. Organizasyonun ilerleyen yıllarda tüm Türkiye’de ses getirmesini hedefliyoruz” şeklinde konuştu. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X