Türkiye’ye yardım çağrısı

Almanya’da hükümet ortağından Türkiye’ye ‘yardım edelim’ önerisi geldi. Sosyal Demokrat Parti’nin lideri Andrea Nahles, Alman hükümetinin ekonomik sıkıntı içindeki Türkiye’ye yardım etmeyi düşünmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’ye yardım çağrısı

Türkiye ile ABD arasında yaşanan ev hapsindeki Rahip Andrew Brunson gerilimi devam ederken, Ankara’ya bir destek de Birlin’den  geldi. 

Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in koalisyon ortaklarında Sosyal Demokrat Parti’nin lideri Andrea Nahles, Alman hükümetinin ekonomik sıkıntı içindeki Türkiye’ye yardım etmeyi düşünmesi gerektiğini savundu. Nahles, medyaya yaptığı açıklamada, Almanya’dan Türkiye’ye gerçekleşecek bir ekonomik yardımın gerekli olduğunu söyledi.

‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaşanan siyasi anlaşmazlıklardan bağımsız olarak Türkiye’ye yardım edilmesini gerektiren bir durum oluşabilir’ yorumunu yapan Nahles, ‘Türkiye’nin boşverilecek bir NATO üyesi olmadığını’ belirten Nahles, ‘Türkiye’nin ekonomik olarak istikrarlı olması ve kur türbülanslarının durdurulmasının herkesin çıkarına’ olduğunu ifade etti.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X