Türkiye’yi UEFA’da temsil eden takımdı! Otele gidecek paraları kalmadı…

Kayseri Erciyesspor’un maddi problemler nedeniyle 10 saatlik Diyarbakır yolculuğunun ardından otele gidemediği, maç saatini otobüste beklediği ortaya çıktı.

Türkiye’yi UEFA’da temsil eden takımdı! Otele gidecek paraları kalmadı…

Kayseri Erciyesspor’un 10 saatlik Diyarbakır yolculuğunun ardından maç saatini otobüste beklediği ortaya çıktı.

TFF 3’üncü Lig 2’nci Grup’ta karşılaştığı Diyarbakırspor’a 10-1 gibi farklı bir skor ile yenilerek Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) düşmesi kesinleşen Kayseri Erciyesspor’un otelde kalacak paraları olmadığı için Kayseri’den gece yola çıktğı ve 10 saat süren yolculuktan sonra stada gelerek maç saatini otobüste bekledikleri ortaya çıktı.

2007 yılında Türkiye’yi UEFA Kupası’nda temsil eden ve Süper Lig’den 2014-2015 sezonunda düştükten sonra peş peşe küme düşüp bu yılda BAL’a düşen Kayseri Erciyessporlu futbolcular, Diyarbakır’daki maçtan sonra gözyaşlarını tutamadı.

Maçtan önce rakip futbolcuları kahvaltıda ağırlayan Diyarbakırspor, maçtan sonra da ağlayan futbolcuları teselli etti.

BÖLGESEL AMATÖR LİGE DÜŞMESİ KESİNLEŞTİ

Tarihi başarılarla dolu olan ve üst üste 4 yıl şampiyon olan Kayseri Erciyesspor’un, TFF 3’üncü Lig 2’nci Grup’ta dün oynanan maçta Diyarbakırspor’a 10-1 gibi farklı bir skor ile yenilerek Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) düşmesi kesinleşti.

Ligde şimdiye kadar oynadığı 25 maçtan 3 beraberlik ve 22 mağlubiyet alan Kayseri Erciyesspor, Van deplasmanına maddi imkansızlıklar için gitmediğinden beraberliklerden aldığı 3 puanı da silinmişti.

GECE YOLA ÇIKIP MAÇ SAATİNİ OTOBÜSTE BEKLEMİŞLER

Maddi ve manevi anlamda kaderiyle baş başa kalan Kayseri Erciyesspor’un, Diyarbakırspor maçı için otelde kalacak parası olmadığından gece yola çıktıkları ve 10 saatlik yolculuktan sonra sabah maçın oynandığı Şilbe Spor Kompleksine gelerek maç saatini bekledikleri ortaya çıktı.

Sabah saatlerinde maçın yapıldığı tesise giden Diyarbakırspor yöneticilerinin, otobüste bekleyen rakip takım kafilesini görünce kendilerine bir ihtiyaçları olup olmadığını sorduğu ve ardından kafileyi kahvaltıya götürdükleri belirtildi.

Kendileri açısından prestij mücadelesi olan maçı 10-1 gibi farklı bir skor ile kaybeden Kayseri Erciyesspor’lu futbolcular maçın bitiş düdüğü ile gözyaşlarına hakim olamadı.

AĞLAYAN FUTBOLCULARI RAKİP FUTBOLCULAR TESELLİ ETTİ

Maç boyunca Diyarbakırspor taraftarlarının da tezahüratlar ile moral vermeye çalıştığı Kayseri Erciyessporlu futbolcular, maçtan sonra BAL’a düşmeleri kesinleştiği için gözyaşlarını tutamazken, Diyarbakırsporlu futbolcular rakip takıp oyuncularını teselli etmeye çalıştı.

Diyarbakırlı taraftarlar tribüne çağırdıkları Kayseri Erciyessporlu futbolcuları, “Paranız yoksa onurunuz var” tezahüratı ile destekledi. Maçtan sonra Diyarbakırspor yöneticileri, bir döneme damgasını vuran rakip takım oyuncularını yemeğe götürdükten sonra kentten Kayseri’ye uğurladı.

TÜRKİYE KUPASI’NDA FİNAL OYNAMIŞLARDI

Kayseri Erciyesspor, 1932 yılında kuruldu ve 86 yıllık tarihinde önemli başarılara imza attı.

2006-2007 Türkiye Kupası sezonunda rakiplerini saf dışı bırakan ekip finale yükseldi.

İzmir’de oynanan finalde mavi-siyahlı ekibin rakibi Beşiktaş oldu.

9 Mayıs 2007 tarihinde İzmir Atatürk Stadı’nda oynanan maçın normal süresi 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

Uzatmada maçı 1-0 kazanan Beşiktaş kupayı kazanırken, Kayseri Erciyesspor tarihinde ilk kez Avrupa Kupaları’na katılma hakkı elde etmiş oldu.

TÜRKİYE’Yİ AVRUPA’DA TEMSİL ETTİ

Türkiye Kupası’nda final oynayarak Avrupa vizesi almasına rağmen ligden düşen Kayseri Erciyesspor, Süper Lig’de olmamasına rağmen 1’inci Lig ekibi olarak Türkiye’yi UEFA Kupası’nda temsil etti.

Kupaya ikinci turdan katılan ekip İsrail’in Maccabi Tel Aviv takımı ile eşleşti. 

İsrail’de 0-0 biten maçın rövanşını Kayseri’de 3-1 kazanarak turu geçen Erciyesspor’un 1’inci turdaki rakibi ise İspanyol devi Atletico Madrid oldu.

Erciyesspor, rakibine iki maçta da yenilerek kupaya veda etmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X