Türkiye’yle yeni AB başlığı açılmayacak

Türkiye’yle yeni AB başlığı açılmayacak…

Türkiye’yle yeni AB başlığı açılmayacak

Almanya’da hükümet nihayet kuruluyor. Başbakan Merkel’in liderliğindeki Hristiyan Birlik partileri ile Martin Schulz liderliğindeki Sosyal Demokratlar koalisyon ön görüşmelerinde anlaşmaya vardı. Üzerinde uzlaşılan 28 sayfalık ortak taslakta Türkiye’nin AB’ye üyelik süreci de yer aldı. 

Belgede Türkiye’yi ilgilendiren başlıkta, yeni fasıl açılmaması ve açılan fasılların da kapanmayacağı belirtilerek, ”Türkiye çok yönlü ilişkilere sahip olduğumuz önemli bir müttefik ve komşu. Demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları durumu kötüleştiği için (AB) müzakerelerde açılan fasıl kapatılmayacak yeni bir fasıl da açılmayacak. Türkiye gereken yükümlülüklerini yerine getirmediği sürece vize serbestisi olmayacak ve Gümrük Birliği güncellenmeyecek” ifadeleri yer aldı. 

BULGARİSTAN DEVREDE

Öte yandan  1 Ocak’tan itibaren AB Konseyi Dönem Başkanlığı’nı devralan Bulgaristan, Türkiye ile AB arasında daha yakın ilişkilere dönülmesini istiyor. 

Sofya hükümeti bu kapsamda, Türk hükümetiyle üst düzey görüşmeler yürütülmesini sağlamaya çalışıyor. Bulgaristan Dışişleri Bakanı Ekaterina Zaharieva dün başkent Sofya’da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye ile ilişkilerin iyileştirilmesi gerektiğini kaydetti. Bakan, ‘Türkiye’nin Avrupa için önemli bir partner olduğuna inanıyoruz ve onlarla çalışmak istiyoruz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X