`Türklerin gösterdiği saygı onur veriyor`

Russell Crowe`un yönettiği, Yılmaz Erdoğan ve Cem Yılmaz ile rol aldığı film, basına tanıtıldı.

`Türklerin gösterdiği saygı onur veriyor`
Crowe, ‘Avustralya’da, savaş sırasında Türklerin bizlere gösterdiği saygı onur veriyor’ dedi.
 
Oscar ödüllü aktör Russell Crowe’un yönetmenliğini üstlendiği, Yılmaz Erdoğan ve Cem Yılmaz ile rol aldığı, çekimlerinin bir bölümü İstanbul’da gerçekleştirilen ‘Son Umut’ filmi, 26 Aralık’ta vizyona girecek.
 
Filmin dün akşam gerçekleşen prömiyeri için İstanbul’a gelen Crowe, filmin oyuncuları Olga Kurylenko, Yılmaz ve Erdoğan ile Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.
 
Russell Crowe, ‘Avustralya’da, savaş sırasında Türklerin bizlere gösterdiği saygı onur veriyor. Her yıl 10 bine yakın Yeni Zelandalı Çanakkale’ye ziyarete geliyor. Filmde de diğer bakış açısını görmek çok önemliydi’ dedi.
 
‘İNSANLIK İŞLENİYOR’
 
Bir gazetecinin, ‘Filmde Yunanları kızdırabilecek sahneler var. Tepki aldınız mı? Senaryo değişime uğradı mı?’ sorusuna Crowe, ‘Negatif bir tutum sergilemek niyetinde değilim. Filmde, siyasi beyandan ayrı bir insanlık işleniyor’ yanıtını verdi.
Filmin başrol oyuncularından Cem Yılmaz, ‘Senaryoyu ilk okuduğunuzda ne hissettiniz?’ sorusu üzerine, ‘Öncelikle ‘Ne kadar güzel İngilizce okuyabiliyorum’ diye çok sevindim. Russell’la Sultanahmet civarında vakit geçirmeye başladık. İçerik ve karakterle ilgili insanın çok hoşuna gidecek konular vardı. Filmi seve seve kabul ettim’ diye konuştu.
 
Oyuncu Olga Kurylenko, bir dönem filminde ‘Ayşe’ isimli bir Türk’ü canlandırmanın kendisini etkilediğini ifade ederek, ‘Türkçe konuşmak önemliydi. Film için Türk kadınlarıyla görüştüm, belgeseller izledim. Türkçe de öğrenmeye çalıştım’ dedi.
‘Binbaşı Hasan’ karakterini canlandıran oyuncu Yılmaz Erdoğan, senaryoyu okuduğunda rolü çok beğendiğini belirtti.
 
Basın toplantısının ardından ‘Son Umut’ filminin gösterimi yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X