Turkuaz taksi, yola çıktı

İTEO’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yürüttüğü proje kapsamında, yüzde 100 elektrikle çalışan turkuaz renkli taksi, İstanbul’da test sürüşlerine başladı.

Turkuaz taksi, yola çıktı

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nın (İTEO) İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yürüttüğü “Turkuaz Taksi” projesi çerçevesinde yüzde 100 elektrikle çalışan kentin turkuaz renkli ilk taksisi, test sürüşlerine başladı.

 

İTEO’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, iki gündür Tesla marka otomobilin test sürüşleri yapılıyor. 

 

Sarı taksilere göre yüzde 15’lik farklı tarife ile çalışacak turkuaz takside indi-bindi ücreti 11,50 lira. Şimdilik bir adet olan turkuaz taksinin sayısının yakında 200 olması planlanıyor. Araçta, iTaksi, navigasyon ve kamera sistemi de mevcut.

 

İTEO Başkanı Yahya Uğur, projeyi hayata geçirdikleri için mutlu olduklarını belirterek,

“Cumhurbaşkanımızla taksicileri buluşturan toplantılarımızda, kendilerine ÖTV oranının yüksekliğinden dolayı otomobil kalitemizi yükseltemediğimizi arz etmiştik. Hükümetimiz bu talebimize duyarsız kalmadı ve taksilerde bir kereye mahsus ÖTV muafiyeti sağlandı. Bizler de taksiciye sağlanan bu desteğe duyarsız kalmayıp otomobil segmentlerimizi yükseltme çalışmalarımızı hızlandırdık.” ifadelerini kullandı.

 

“UBER’İ BAĞIRARAK DEĞİL, KALİTEMİZİ YÜKSELTEREK BİTİRECEĞİZ”

 

Yahya Uğur, yüksek segmentli taksilerle Uber’i bitireceklerini ifade ederek, şunları kaydetti: 

“Uber sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın sorunu. Bu konu ile ilgili çalışmalarımızı fazla gündeme getirmemek kaydı ile zaten dört senedir sürdürüyoruz. Konu mahkemede, bu sebeple daha fazla konuşarak reklamdan beslenen bu korsan oluşumu desteklememek gerekir. Bizler İstanbul taksicileri olarak Uber’i bağırarak değil, otomobil ve şoför kalitemizi yükselterek bitireceğiz. Bugün son model, dünyada dahi henüz yaygın olarak bulunmayan Tesla ile müşterilerimize hizmet verebiliyorsak bu durum taksiciliğin değişen vizyonu için çok önemli bir göstergedir. Bu taksilerimizin şoförleri özel seçileceğinden müşterilerimizin keyifli ve konforlu yolculuklar yapacağını düşünüyoruz.” 

Turkuaz taksi, yarın saat 11.00’de Zorlu Center önünde düzenlenecek basın açıklamasıyla müşterilere ve medya mensuplarına da tanıtılacak. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X