Türkyılmaz’dan pazar açıklaması

Nilüfer ve Gemlik’te pazarcıların 120 bin liraya varan bedeller ödediği halde kendilerinin 2 bin 300 lira ücret aldıklarını kaydeden Başkan Türkyılmaz, ‘Mudanya Belediyesi 46 milyon lira zarara uğratılmış.

Türkyılmaz’dan pazar açıklaması

Mudanya’nın ve Mudanyalıların hakkını kimseye yedirmem’ dedi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, özellikle hafta sonu yaşanan trafik sorununa çözüm olarak Kapalı Pazar Yeri’ndeki giyim pazarının perşembe gününe alınmasının ardından Pazar esnafı tarafından kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini belirterek, konuya ilişkin açıklama yaptı.

Türkyılmaz, konuşmasında şunları kaydetti: ‘Mudanya Belediyesi olarak hemşehrilerimizin ve Mudanyalı esnafımızın tam desteği ile Pazar günleri kurulan kıyafet pazarının Perşembe günü kurulması kararını aldık. Mudanya dışından alışverişe gelen araçlar ve pazarcıların yüzlerce aracı düşünüldüğünde Mudanya’nın girişi olan bu alanda Pazar günleri tam bir trafik karmaşası yaşanmaktadır. Bizler de kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz ancak hafta sonu 150 bin aracın giriş yaptığı Mudanya’da trafik ve otoparkta ciddi bir mağduriyet yaşanıyor.

AHLAKİ OLMAYAN DURUMLAR…

Pazarlarla ilgili şaibe olduğunu öğrendik. Tabi ki dosyayı inceledikçe birçok ahlaki olmayan durumla karşılaştık. Nilüfer ve Gemlik’te bu pazarcılar 120 bin TL’ye varan bedeller ödediği halde bizim tüm pazarlardan aldığımız ücret 2 bin 300 TL. Pazarda bir takım kişilerin bir çok yere sahip olduğu ve buraları sezon öncesi 150-200 bin TL gibi rakamlara başkalarına devrettiği konusunda duyum aldık.

Hemen çalışma başlattık. Kimin yerini kime satıyorsun, kim alıyor? Konuyla ilgili Zabıta’mız araştırma yapmış, ancak pazarcı esnafı bu konuda Belediyemize yardımcı olmamıştır. Bu ticari ilişkilerinden kaynaklı bizim dışımızda bir mağduriyet yaşamışlardır. Belediyemizin aldığı işgaliye ise pazarların temizlik ücretini dahi karşılamamaktadır.

‘MAĞDURUZ’ DİYORLAR AMA…

Söz konusu yer 3 bin 675 metrekare Mudanya’nın en değerli yeri. Kıyaslama yaparsanız ihaleye çıkarmış olsak, 11 yılda 46 milyon 200 bin TL gelir getirecek bir yer olacak. 46 milyon 200 bin lira Mudanya ve Mudanyalıların kaybettiği para. Mağduruz diyorlar, kim mağdur? Mağdur Mudanya. Mudanya’da yaşayan insanlar. Rahatsız olanlar çıkarları son bulandır.

Soruyorum, Mudanya’nın hakkını yedikleri halde rahat uyuyabilecekler mi? Ben çok rahat uyuyorum. Haram yediler. Vicdanları rahat mı? Bunun hesabı sorulacak. Belediye içerisindeki kişilerle ilgili muhakkik tayini yapıldı. Çıkan sonuçlar kim olursa olsun dosya halinde savcılığa suç duyurusunda bulunularak geçmişe dönük alacaklarla ilgili de hukuki süreç başlatılacak. Sözümüzdür, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerden hesap soracağım dedim. Sözümün arkasında duracağım.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X