TÜSİAD’dan nitelikli eğitim çağrısı

Türk Sanayicileri ve İş adamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Erol Bilecik, Cumhuriyet tarihinde edindikleri ekonomik ve sosyal kazanımları kalıcı kılmanın ve daha ileriye taşımanın yolunun nitelikli bir eğitimden geçtiğini bildirdi.

TÜSİAD’dan nitelikli eğitim çağrısı

Bilecik, 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, eğitimin bir ülkenin geleceğinin güvencesi olduğuna dikkati çekerek, ”Cumhuriyet tarihimizde edindiğimiz ekonomik ve sosyal kazanımlarımızı kalıcı kılmanın ve daha ileriye taşımanın yolu, nitelikli bir eğitimden geçmektedir” ifadesini kullandı. Dijital dönüşümün yaşandığı ve yeni bir sanayi devriminin söz konusu olduğu bir dönemde, eğitimin geleceğinde öğretmenlerin rolünün yaşamsal önemde olduğunu belirten Bilecik, ezbercilikten uzak, öğrenciyi merkeze alan, yenilikçi ve çağın gereklerine uygun bir eğitim yaklaşımının ancak öğretmenlerin liderliğinde hayata geçirilebileceğini kaydetti.

SAYGINLIĞINA YAKIŞMALI

Bilecik, yeni nesilleri katma değeri yüksek becerilerle geleceğe hazırlanması gerektiğini vurgulayarak şu değerlendirmelerde bulundu: ”Ülkemizi bilim, teknoloji, sosyal ve kültürel becerilerde öne çıkaracak özgür nesillerin yetiştirilmesi görevi öğretmenlerimize emanettir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı devrimlerde en önem verdiklerinden biri de eğitimdir. Atatürk öğretmenlere verdiği önemi en yalın haliyle ‘Yeni nesli, cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır.’ sözleriyle ifade etmiştir. Öğretmenlik mesleğinin saygınlığına yakışır bir cazibeye kavuşması, en iyi adayları mesleğe çekmek ve yetiştirmekle mümkün olacaktır.”

FİKRİ VE VİCDANI HÜR NESİLLER

Öğretmenlerin gelişimine yapılacak her yatırımın, eğitimde kalıcı ve sürdürülebilir bir başarı yaratacağına vurgu yapan Bilecik, ülke olarak kaynakları, öğretmenlerin hayat boyu eğitimine ve eğitimde 21. yüzyıl becerilerine odakladıkları takdirde uluslararası alanda fark yaratan bir eğitim atılımını gerçekleştireceklerini bildirdi. Bilecik, sadece öğretmenlere değil, herkese düşen görevin, her daim Başöğretmen Atatürk’ün ‘Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller’ yetiştirme ülküsünün izinden yürümek olduğunu belirterek, ”TÜSİAD olarak tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlarız” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X