Tuvalet kağıdını nasıl astığınıza dikkat ettiniz mi? Tercihiniz karakterinizi ele veriyor!

Tuvalet kağıdını asma şeklinin bireyin davranış şekli ve kişilik özellikleri ile ilgili ipuçları verebileceğini düşünen Dr. Gilda Carle “Tuvalet kağıdı kişilik testi” başlığı altında iki bin katılımcı üzerinde bir test yaptı.

Tuvalet kağıdını nasıl astığınıza dikkat ettiniz mi? Tercihiniz karakterinizi ele veriyor!

Modern tipte tuvalet kağıtlarının icadından beri süre gelen ve çoğu kez pek önemsenmeyen tatlı bir tartışma konusudur bu; “Tuvalet kağıdını alttan asmak mı, üsten asmak mı doğru?” Hatta aynı ev içerisinde bireyler arasında bile farklı fikirlere sahip kişiler çıkar ve tuvalet kağıdı her bir aile bireyinin tuvalet kullanımından sonra değişir. Ancak bu önemsiz probleme de el atmakta geçikmeyen bilim adamlarına göre bu sorun aslında gözüktüğünden daha önemli ve faydalı olabilir.

Tuvalet kağıdını asma şeklinin bireyin davranış şekli ve kişilik özellikleri ile ilgili ipuçları verebileceğini düşünen Dr. Gilda Carle “Tuvalet kağıdı kişilik testi” başlığı altında iki bin katılımcı üzerinde bir test yaptı. Bu testte kişilerin tuvalet kağıdını asma tercihi öğrenildikten sonra, katılımcılara hayat görüşleri, günlük ilişkilerdeki davranış şekilleri ve duygusal durumlarıyla ilgili birçok farklı soru yöneltildi. Bireylerin verdikleri yanıtlar ışığında, şaşırtıcı bir benzerlik oranıyla, tuvalet kağıdı asma şekliyle, kişilik özellikleri arasında paralellik olduğu ortaya çıktı.
 

tuvalet-kagidi-nasil-asilir-filoji.jpg
 

Dr. Gilda Carle’nin elde ettiği verilere göre, tuvalet kağıdını üstten asmayı tercih edenler dominant karaktere sahip kişiler. Canlı, konuşkan, sohbet etmeyi ve insanları yönlendirmeyi seven, iş ve özel hayatında atılgan olan kimselerin büyük çoğunluğu tuvalet kağıdını üstten alabilecekleri şekilde asmayı tercih ediyor. Bu kişiler insani insani ilişkilerde kendilerine güvendiklerini dile getiriyor.

Araştırmaya göre tuvalet kağıdı alttan alabilecekleri şekilde asmayı tercih eden kişilerse, daha duygusal, zıtlaşmalardan hoşlanmayan, sorumluluklarını ciddiye alan ve sayı olarak az arkadaşla daha mutlu olduklarını dile getiren kişiler. Bu kişiler insani ilişkilerde, güven bağını arıyor ve ancak bu bağı kurdukları kişilerle yakın olabiliyor.

Peki ancak iki kategoriyede girmeyen ve her seferinde farklı tercihte bulunduklarını dile getiren kişiler? Araştırmaya göre, iki gruba da dahil olmayan bu kesimin en belirgin kişilik özelliği esnek ve uyumlu olmaları. Katı kuralları olmayan ve karşılaştıkları durumlara göre çözümler üretebilen kişilerin bir çoğu bu grupta kendine yer buluyor.

Tabi ki, kesin olarak kişilik tespiti tuvalet kağıdını asma şeklinden ortaya çıkabilecek kadar kolay bir başlık değil ancak bilimin psikoloji ve davranışbilim aracılığıyla insanların en ufak alışkanlıklarından dahi tutarlı çıkarımlarda bulunabilmesi, bilimin günlük hayatla iç içe olduğunun kanıtı olarak karşımıza çıkarak bizleri şaşırtmaya devam ediyor.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X