Tuzla Piyade Okulu’nda FETÖ operasyonu: 10 kişi gözaltında

NTV’de yer alan habere göre, İstanbul Tuzla Piyade Okulu’nda FETÖ operasyonunda 10 kişi gözaltına alındı.

Tuzla Piyade Okulu’nda FETÖ operasyonu: 10 kişi gözaltında

İstanbul Tuzla Piyade Okulu’na düzenlenen FETÖ operasyonunda 10 kişi gözaltına alındı.

T.C. İstanbul Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi:

“İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızmış olan “Mahrem Yapılanması”nın deşifre edilmesi ile ilgili yürütülen çalışmalarda:

Tuzla Piyade Okulu mahrem hizmetler yapılanmasında subay rütbesindeki askerlerden sorumlu, örgüte bağlı ve bu örgütle birlikte hareket eden (hiyerarşik sıraya göre) “Temsilci, Müdür, Müdür Başyardımcısı, Müdür Yardımcısı, Öğretmen, Öğrenci” şeklinde hiyerarşik bir yapının olduğu T.D. isimli şahsın etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak vermiş olduğu ifadesinden ve yapılan çalışmalarda tespit edilmiştir.

Bu kapsamda örgütün yapılanmasına yönelik 22.03.2018, 17.05.2018 ve 16.08.2018 tarihlerinde yapılan operasyonlarda, Tuzla Piyade Okulundan sorumlu mahrem yapıda bulunan ve örgütün sözde piyade okul sorumlusu müdür konumunda bulunan şahıs ile hiyerarşik sıraya göre bu şahsın altında görev yapan (5) Başmüdür Yardımcısı, bu Başmüdür Yardımcılarına bağlı (23) Müdür Yardımcısı ve bunlara bağlı olarak subay rütbesindeki askerlerden sorumlu Öğretmen konumundaki (27) şahıs tespit edilmiş, bu şahıslardan (10)’u yakalanarak gözaltına alınmış. mahrem yapılanmada çeşitli konumlardaki şahıslara bağlı çeşitli rütbelerde aktif görev yapan (78) subay ise tespit edilmiştir.

Örgütün Tuzla Piyade Okulu mahrem asker yapılanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X