Twitter mesajına 60 bin Euro ceza

İspanya, futboldaki şiddeti bitirmek için önemli bir adım daha attı.

Twitter mesajına 60 bin Euro ceza

Şiddeti bitirmeye yönelik oluşturulan Ulusal Komisyon, Atletico Madrid ile Deportivo taraftarları arasında çıkan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavganın ardından, sosyal paylaşım ağı Twitter’da şiddet içerikli yorum yapan bir taraftara 60 bin euro para cezası verdi. 

Komisyon ayrıca Twitter hesabından şiddete yönelik içerikler yazan bu kişinin tespit edildiğini, ifadesinin alınması ve savcılığın soruşturma başlatması için ise güvenlik güçlerine teslim edildiğini duyurdu. İspanyol futbol tarihinde bir ilk olan bu uygulama sonrası taraftarların sosyal iletişim araçlarında sporda şiddet ırkçılık ve yabancı düşmanlığına karşı büyük azalma yaşanacağı belirtiliyor.

Bu arada İspanya’da kulüpler Birliği, Futbol Federasyonu,Taraftarlar dernekleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü futboldaki şiddete yönelik alınacak tedbirler konusunda bir araya geldi. Toplantıda şiddete başvuran taraftarların ömür boyu spor sahalarından men edilmesi konusunda anlaşmaya varıldı. 

Toplantıda ayrıca şiddete başvuran taraftarların kulüplerine önlem almadığı taktirde puan silme,ligden düşürülme ve stad kapatma gibi konularda ele alındı. Önümüzdeki yıldan itibaren yürürlüğe girecek bu yeni tedbirlerin bu kanun haline getirilerek hayata geçirilmesi için tarafların taviz vermeden geceli gündüzlü çalıştığı vurgulandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X