Uçak motoruna sahip motosiklet

Bir motosiklet ne kadar çılgın ve eşsiz olabilir? Bu sorunun yanıtını Brezilyalı eski Formula  1 pilotu ve şampiyonu Tarso Marques vermiş olabilir. 

Uçak motoruna sahip motosiklet

Marques tarafından oluşturulan TMC Dumont adlı bu çılgın motosiklet, gücünü 300 beygirlik bir Rolls-Royce uçak motorundan alıyor. Fakat onu eşsiz yapan yalnızca inanılmaz güçlü bir motora sahip olması değil.

TMC Dumont, adını Brezilyalı bir havacı olan Alberto Santos-Dumont’tan alıyor. Dumont, uçakların mucidi olarak bilinen Amerikalı Wright Kardeşler’den yıllar önce uçan bir hava taşıtı inşa etmeyi başarmış, onlardan iki yıl kadar önce de Eiffel Kulesi’nin etrafında yarım saatlik bir uçuş gerçekleştirmişti.

Peki neredeyse yerle bir olan TMC Dumont adını neden eski bir havacıdan alıyor? Çünkü motosikletin kalbinde 300 beygir gücünde 1960’lardan kalma bir Rolls-Royce uçak motoru bulunuyor. Bu motorun önünde ve arkasında ise sürücüyü engellemeyecek şekilde 36 inçlik iki tekerlek bulunuyor.

TMC Dumont, gerçekten de büyük tekerleklere ve güçlü bir motora sahip. Üstelik motosikletin tuhaf tasarımı, onu dünyanın en eşsiz motosikletlerinden biri haline getiriyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X