Ucuz ekmek satan fırına ihtar

Mustafakemalpaşa’da fırıncılık yapan Kazım Balaban’a 250 gram ekmek fiyatına 550 gram ekmek sattığı için haksız rekabet oluşturduğu gerekçesiyle Mustafakemalpaşa Ekmek Üreticileri Derneği tarafından avukat aracılığıyla ihtar gönderildi.

Ucuz ekmek satan fırına ihtar

İhtar mektubunda, Fırıncılar Odası’nın belirlemiş olduğu ekmek fiyatlarının altında özellikle de ekmeğin maliyetlerinin altında satış yaparak fırıncı esnafına zarar verildiği, 2,5 liraya satılması gereken ekmeğin 1 liraya satıldığının tespit edildiği belirtilerek, buna 1 gün içinde son verilmemesi halinde dava açılacağı ifade edildi.

Fırın sahipleri gelen ihtar mektubunu müşterilerin görmesi için dükkanın camına astı. Ucuz ekmek sattıkları için ihtarname geldiğini anlatan fırın yetkilisi Mustafa Erarslan, ‘Bilindiği üzere fırınlar için üretim ve dağıtım maliyetleri geçerli. Biz sadece burada ekmek satıyoruz. Araç maliyetimiz ve personel maliyetimiz olmadığı için, kar marjımızı da düşürerek ucuz ekmek satıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X