UEFA kararını bugün açıklıyor

Trabzonspor’un Fenerbahçe’yi ve Türkiye Futbol Federasyonu’nu şikayeti üzerine UEFA tarafından başlatılan soruşturma hakkındaki karar bugün veriliyor.

UEFA kararını bugün açıklıyor

Trabzon’un Fenerbahçe ve TFF’yi, sonra da Fenerbahçe’nin Trabzon’u şikayeti konusunda geçtiğimiz haftalarda soruşturma ile ilgili çalışan Disiplin Müfettişi’nin raporu basına yansımıştı, bugün ise konuyu görüşmek üzere toplanacak UEFA Disiplin Kurulu kararını verecek.

Spor hukuku alanında uluslararası tecrübeye sahip hukukçu Av. Emin Özkurt, kulüplere bir ceza gelmeyeceğini ve mevcut durumlarında bir değişiklik olmayacağını belirtti. Av. Emin Özkurt, Spor Ajans Haber’e yaptığı açıklamada; “Bilindiği üzere, önce Trabzonspor, Türkiye Futbol Federasyonu’nu 3 Temmuz sürecinin üzerini örttüğü gerekçesiyle UEFA’ya şikayet etmiş bundan kısa bir süre sonra ise Fenerbahçe, Trabzonspor hakkındaki şike iddialarının incelenmesi talebiyle UEFA’ya başvuruda bulunmuştu.

Öte yandan, UEFA Disiplin müfettişinin Trabzonspor’un tüm taleplerinin reddi yönünde görüş verdiğini biliyoruz. Her ne kadar Disiplin müfettişinin raporuyla konu kapanmış olmasa da, UEFA yargılamalarında müfettiş raporları çıkacak kararda oldukça etkilidir. Kanaatime göre, UEFA bu dosya hakkında Fenerbahçe için vereceği cezaları vermiştir ve bundan sonrası için ilave yaptırımda bulunmak gibi bir niyete sahip değildir. UEFA 2011 sezonu kupasının iadesi konusunu kendi yargı yetkisi dışında, tamamen TFF’nin inisiyatifinde görmektedir. Dolayısıyla kupanın UEFA kararıyla el değiştirmesini beklemek pek yerinde bir beklenti değil. Bu konuda gerçek muhatabın TFF olduğunu konuyu takip eden taraflar biliyor olmalı ve enerjilerini o doğrultuda yönlendirmeli. Trabzonspor’un başvurusuna dair devam eden bu süreç UEFA’nın Disiplin Talimatı çerçevesinde yürütülmektedir. Bundan sonra, müfettişin görüşü hakkında karar vermek üzere, UEFA Disiplin Kurulu toplanacaktır.

Disiplin Kurulu’nun kararına itiraz edilmesi mümkündür ve bu durumunda UEFA Temyiz Kurulu konuyu ele alacaktır, buradan çıkacak bir kararı da nihai olarak CAS değerlendirmeye yetkilidir. Bütün bu olaylar bakımından üzüntü veren durum ise şudur, Türk takımları birbirlerine karşı yurtdışında yer alan kurumlar üzerinden sert ve sakıncalı bir muharebe içerisine girmiş durumdadır. Bu durum Türk futbolunun imajı ve yurtdışındaki saygınlığı açısından hiç ama hiç iyi değildir. Bu gergin atmosfer sürdükçe bu durumun sakıncalarını yaşamaya devam edeceğiz ve en basit durumlarda bile UEFA’nın ve FIFA’nın Türk takımlarına karşı normalden daha ağır yaptırımlar uygulamasıyla karşılaşıyoruz ve bu gidişle karşılaşmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X