UİB aracılığıyla 633 yeşil pasaport

Türkiye’nin Genel Sekreterlik bazında en fazla ihracat yapan ikinci birliği olan Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB), öncülüğünü yeşil pasaport uygulamasında da sürdürüyor.

UİB aracılığıyla 633 yeşil pasaport

Türkiye ihracatına katkı sağlamak amacıyla 128 ülkede vizesiz seyahat özgürlüğü veren uygulamaya UİB aracılığıyla erişen ihracatçı sayısı 633’e ulaştı.

Hedef pazarlara kolay ulaşım imkanı sağlayan uygulamanın UİB ihracatına olumlu etkisi rakamlarda da kendini gösterdi. UİB’in bu yıl ocak-haziran döneminde aracılık ettiği ihracat, bir önceki seneye göre yüzde 16,29 artışla 17 milyar dolar oldu.

UİB Koordinatör Başkanı Baran Çelik, “Yeşil pasaport, Türkiye’nin üretim ve ihracata dayalı sürdürülebilir büyüme hikayesi yazmak için var gücüyle çalışan ihracatçılarımıza çok önemli bir moral ve motivasyon kaynağı oldu. Bu avantajı en iyi şekilde kullanan ihracatçılarımız yeşil pasaportla hedef pazarlarda hızla sonuç alıyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X