‘Uludağ Davos’la yarışacak’

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş: ‘Uludağ Davos’la yarışacak’

‘Uludağ Davos’la yarışacak’

Uludağ’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde dünya liderler zirvesi düzenlenmesi için Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndan söz aldıklarını kaydeden Başkan Aktaş, “Uludağ, hem bakanlık hem de Büyükşehir’in yatırımlarla İsviçre’nin Davos kentiyle yarışır duruma gelecek” dedi. 

Tahtakale’de Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF) üyeleriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yenilenmiş ve revize edilmiş ekiplerle Bursa’nın şehirleşme kalitesini her anlamda dünya standartlarının üzerine çekmek için adımlar attıklarını söyledi. Yeni dönemde Uludağ’ın hem bakanlık hem de Büyükşehir tarafından yapılan yatırımlarla birlikte İsviçre’nin Davos kentiyle yarışır duruma geleceğini belirten Aktaş, “Uludağ’ın vizyonu Bursa’nın vizyonu. Dolayısıyla dağa yapılacak her türlü yatırım özünde Bursa’ya yansımış olacak. İsviçre’nin Davos kenti yıllardır konuşuluyor. Orman Bakanımız, Ocak ayında Uludağ’da Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde dünya liderlerinin katılacağı bir zirve gerçekleştirecekleri sözünü verdi” diye konuştu. 

“SOMUT ADIM ATMALIYIZ”…

Uludağ için belirlenen hedeflerin tutturulması noktasında Büyükşehir Belediyesi olarak gereken her türlü yatırımı zaman kaybetmeden gerçekleştireceklerini ifade eden Aktaş, “Hamasi nutuklarla hiçbir şey olmaz. İcraata geçip adım atmak zorundayız. Bunun çalışmalarını yapıyoruz. Uludağ’ın gerçek anlamda değerini kazanması için bir kere yolun, ulaşımın güzel olacak. Beraberinde otoparktan alt yapıya arıtma tesislerinden kongre merkezlerine, otellerine kadar, günübirlik ziyaretlere yönelik sosyal tesislere kadar türlü türlü imkanlar sunacaksın ki ondan sonra Uludağ gerçek manada Bursa’nın bir değeri olsun. Yoksa derme çatma birkaç otel ve belli zümrenin kullandığı lüks merkezlerle Uludağ’ı ancak bu kadar kullanabilirsiniz” dedi. 

“KÜLTÜR KÖPRÜSÜ KURUYORUZ”…

BİLDEF Başkanı Mustafa Dursun da, federasyon olarak birlik ve beraberlik duyguları içerisinde Bursa’nın huzur ve güvenliğine katkıda bulunduklarını söyledi. Anadolu’yu ve Osmanlı’nın ayak bastığı Balkan coğrafyalarını karış karış gezerek, kültürler arasında köprü kurduklarını ifade eden Dursun, “Hakkari’den Edirne’ye tüm yurdu dolaşarak, birlik ve beraberliğimizi tüm yurda yaymaya çalışacağız” şeklinde konuştu. 

Fotoğrafaltı: BİLDEF Başkanı Mustafa Dursun, Başkan Aktaş’a günün anısına plaket takdim etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X