Uludağ OSB yeni hizmet binasında

Bursa’nın 3’üncü büyük sanayi bölgesi olan Uludağ Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yeni hizmet binasına kavuştu.

Uludağ OSB yeni hizmet binasında

ASLIHAN AYDIN

Kestel 2’Nolu Sanayi Bölgesi ve Gürsu Organize Sanayi Bölgesi’nin birleşimi ile oluşan Uludağ OSB’nin yeni hizmet binası açılışı dün gerçekleştirildi. Toplam bin 200 metrekarelik merkezde, 100 kişilik konferans ve toplantı salonu yer alıyor. Sanayiciler, bilgi işlem, doğalgaz ve su yükleme işlemlerini de burada yapabilecek.

Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın açılışta yaptığı konuşmada, bölgede kaçak yapıların olmasının hizmet binasının yapılmasını geciktirdiğini söyledi.

Sanayicilerin bu merkezde her türlü hizmeti alabileceklerini anlatan Aydın, “Sanayiciye hizmeti ülkemize hizmet olarak gören bir anlayışla yola çıktık.

Her türlü hizmet ülkemizin ihracatına da katkı sağlayacak” dedi. Eski hizmet binasının ise bölgede çalışanlar için çocuk bakım evine dönüştürüleceğini vurgulayan Aydın, “5 binin üzerinde kadın çalışanımız bulunuyor. Bu sayede kadın istihdamının önündeki sıkıntıyı da ortadan kaldırmak istiyoruz” diye konuştu.

1 MİLYAR DOLAR İHRACAT HEDEFİ

Aydın, konuşmasında bölgede devam eden kentsel dönüşüm projesine de değinerek, “Projemizde gecikmeler oldu. Ancak Büyükşehir Belediyesi ile sorunu aşacağımıza inanıyorum.

Bu sayede bölge içinde kaçak yapılaşmayla doğan konut ve küçük atölye oluşumlarını OSB dışına çıkarmayı planlıyoruz. Yaklaşık 50 bin metrekarelik alanda yeni projemizi hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

Bölgede 250 firma bulunduğunu ve 350 milyon dolar ihracatın gerçekleştiğini dile getiren Aydın, 2023 yılında 1 milyar dolar ihracat ve 30 bin çalışana ulaşmak istediklerini de sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X