Uludağ OSB’de kalite tescillendi

Uludağ Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB)  kalitesi, aldığı ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi belgesi ile tescillendi. 

Uludağ OSB’de kalite tescillendi

DERYA DEMİR PINAR

Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın, törendeki konuşmasında, Bursa’da bu belgeyi alan 3’ncü bölge olduklarını söyledi. Süreci sonuna kadar götüreceklerini kaydeden Aydın, ISO 14001, ISO 45001 ve ISO 27001’i de alarak süreçleri devam ettireceklerini ifade etti. Uludağ OSB içerisinde 244 firmanın bulunduğunu dile getiren Aydın, ‘’Bu bölgedeki firmalarda kaliteli ürünlerinin üretiminin önünü açabilmek ve o ortamın hazırlanabilmesini sağlamak için bu tür çalışmalarımıza devam edeceğiz. Daha kaliteli ürün standardına ulaşmak ve onu elde edebilmek bizim açımızdan önemli. Çünkü kaliteli üretim demek uluslararası alanda ihracatta sanayicimizin elinin güçlü olması anlamına gelecek. Kaliteli ürün demek ise, ülkemiz açısından ihracat ve yanında döviz demek. Bunların hepsi ülkemizin kalkınması anlamına geliyor. Süreci tamamladıktan sonra 2023’te 1 milyar dolar ihracat rakamını yakalayıp, 30 bin çalışanı ve yüzde 100 doluluğu olan bir organize olabilmek için çalışıyoruz. Bunu başarabileceğimize inanıyoruz” dedi.

2023 HEDEFLERİNE ADIM ADIM

BBS Belgelendirme Eğitim ve Gözetim Hizmetleri AŞ Genel Müdürü Yusuf Yılmaz da, 2018 yılının ağustos ayında Uludağ OSB ile geniş kapsamlı bir protokol imzalayarak toplam kalite sürecine başladıklarını vurguladı. Yaklaşık 1 senedir devam eden çalışmalar neticesinde OSB’nin 2023 hedeflerine bir adım daha yaklaştıklarına işaret eden Yılmaz, ‘’Çalışmalara başladığımız günden bu yana yönetsel sürdürebilirlik, finansal sürdürebilirlik ve katılımcılık hususlarını ön plana çıkarmayı çalıştık” diye konuştu.

OSB GÜÇLENİRSE İLÇE DE GÜÇLENİR

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ise, “Gürsu halkı olarak sanayimizin kalitesini biliyoruz ama bu belge kaliteyi tescillemiş oldu. OSB’miz gün geçtikçe adından bahsettirir bir hale geldi. OSB’miz ne kadar güçlenirse ilçemiz de o kadar güçlenir. Uludağ OSB ile ortak projemiz olan Yenidoğan kentsel dönüşümünü de belgeli bir şekilde bu dönem sonuçlandırmayı hedefliyoruz” dedi. Törene AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan ve çok sayıda davetli katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X